Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Castelul Bouillon

Cocotat pe trei varfuri stancoase, cu vedere la raul Semois, Castelul Bouillon, cu labirintul de coridoare si salile imense boltite, este considerat relicva cea mai veche si cea mai interesanta a feudalismului din Belgia. Castelul este situat in orasul belgian cu acelasi nume, provincia Luxemburg din regiunea valona. Fortareata a fost construita pentru a proteja ducatul Basse-Lotharingie, strategic amplasat pe axa Reims-Liège-Aix-la-Chapelle.

Castelul, care a gazduit pana la 200 de soldati, a avut reputatia de a fi inexpugnabil, pe vremea cand inamicul prefera tehnica infometarii aparatorilor, mai ales pe timpul iernii. insa castelul era pregatit pentru asemenea situatii, avand acces la o sursa de apa potabila si stocuri de produse alimentare arborate de-a lungul unei galerii de 30 de metri adancime. Scripetele era pus in miscare de catre soldatii care invarteau ca un fel de carusel din lemn. Intendentul castelului exercita o functie esentiala: el era cel care calcula cantitatea de alimente necesara pentru a putea face fata asediului.

Originile primelor fortificatii dateaza din secolul al VIII-lea. Desi prima mentiune a Bouillon-ului apare intr-un text datand din 988, nu poate fi nicio indoiala ca acesta a existat cu secole inainte. Expertii sunt de acord ca denumirea dateaza din perioada galo-romana. in absenta documentelor concludente nu este posibil sa se prezinte o data precisa.

Nimeni nu stie cu exactitate cand a fost pusa baza castelulului pe acest deal, prezenta fortificatie a fost construita intre 1050 si 1067 de Duke Godfrey III. Ludovic al XIV-lea al Frantei a cucerit castelul dupa un asediu de 20 de zile, si parti ale fortificatiei au fost modificate de celebrul arhitect Vauban. 

Indiferent de ce se crede despre politica Cruciadelor Evului Mediu, salvator crestin al Pamantului Sfant  sau xenofob european, nu este nicio indoiala ca Godfrey de Bouillon a fost un erou national belgian in felul sau. Francezii au fost cei care au provocat prima cruciada, dar Godfrey de Bouillon a fost cel care a condus trupa de cavaleri lotharingieni, primii europeni care au trecut de zidurile Ierusalimului in 1099. Acestuia i s-a oferit titlul de rege al Ierusalimului, dar a refuzat coroana, murind un an mai tarziu de ciuma. Astfel vizitand frumosul oras Bouillon din sud-estul Belgiei, chiar la granita cu Franta, este imposibil sa se evite mostenirea lui Godfrey de Bouillon, castel pe care l-a vandut si l-a lasat in urma pentru a putea merge la razboi.

Mai tarziu, in perioada dominatiei olandeze in secolul al XIX-lea, cetatea a suferit mai multe modificari: capela, turnul principal si casa guvernatorului au fost demolate si un arsenal si baraci au fost adaugate la castel. Apoi, incet, de la mijlocul secolului al XIX-lea, Castelul de Bouillon a inceput sa cada in ruine. Din fericire, acesta a devenit o atractie turistica si astfel a fost  salvat de la degradare.

Castelul feudal a fost definit ca un grup de lucrari construite in raport unele cu alte, cu aparare individuala, dar pastrandu-se unite prin ideea apararii comune, in conformitate cu principiile arhitecturii militare.

In prezent castelul are sectiuni ramase din secolul al XI-lea si fortificatii din secolul al XIII-lea, precum si cele efectuate in 1600, aceastea insumand un pod din lemn, hale ramase cu tuneluri, camere de depozitare si ziduri inalte de aparare. Exista chiar si mingi de piatra care erau folosite ca munitie in catapulte. in jurul castelului se pot gasi statui si reprezentari ale lui Godfrey de Bouillon, dar si date istorice semnificative cu privire la aceasta parte a Belgiei, care a fost anexata la Olanda in 1815, dupa infrangerea suferita de Napoleon de Waterloo, olandeza fiind si in prezent a doua limba in Bouillon.

Fiind situat intr-o zona stancoasa, castelul poseda o colectie spectaculoasa de pasari mari: acvile, soimi si condori. Orasul in sine este unul pitoresc, turistic, pentru iubitorii de natura si istorie.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi