Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Hickory – un oras binecuvantat

Hickory, North Carolina
Istoria omenirii de pe malul lacului Annecy se scrie de peste 5000 de ani, primele locuinte lacustre dateaza din neolitic. Urmeaza perioada romana si Evul Mediu cu aparitia primei denumiri a orasului Aniciaca. De-a lungul secolelor, în special în secolul al XV-lea, în timpul domniei lui Savoy-Nemours, Annecy va deveni capitala administrativa, culturala si religioasa. În secolele XVII-XVIII Saint-François de Sales si Jean-Jacques Rousseau îsi pun amprenta asupra orasului pentru totdeauna.

ORASUL HICKORY-NC  este  situat intr-o zona pitoreasca  Mountain View din  statul Carolina de Nord, asezat pe o suprafata de 72,7 kmp  de dealuri atragatoare,  cu  paduri de foioase  si pin,  cu  intinse pasuni brazdate de terenuri agricole – asezamant impodobit cu oaza de apa  Lake Hickory, creat in 1927 de oamenii  destoinici ai comunitatii prospere prin  ridicarea unui  baraj  peste raul Catawba si insumeaza 169  de km de linie de coasta, fiind o excelenta sursa de apa potabila si  de turism.

Hickory-N.C.  face parte din Catawba County  si are o populatie estimata la 40.010 de locuitori.
Istoria orasului consemneaza ca in anul 1850,  sub un urias copac  hickory, Henry Robinson a construit o taverna din busteni. Astfel, The city of “Hickory Tavern” a luat fiinta in 1863, dar  ulterior, in 1873, si-a  schimbat numele in Hickory.

In 1859, primul tren a operat in orasul Hickory, iar in 1868,  dr. Jeremiah Ingold, pastor de origine  germana al Bisericii “The German Reformed Grace Charge”,  a infiintat prima scoala, Free Academy.

In 1888, Hickory  a fost printre primele orase  care a beneficiat de instalatie electrica de iluminat, iar din 1904  de un sistem de canalizare complet.
In 1891,  “Lenoir-Rhyne University” a fost fondata de catre patru pastori luterani,  cu 12 studenti  in debutul vietii universitare.

In 1911 s-a construit “Hickory White”, cunoscut anterior ca “Hickory Manufacturing Company” –  unul dintre cei mai vechi producatori  de mobila  din Statele Unite –, iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial aici s-a fabricat  cutii de munitie  pentru armata SUA, in loc de mobilier.In primii ani ai sec.XXI,  s-a estimat ca 60% din mobilierul natiunii americane se produce intr-o  zona cu raza de 200 de mile  de Hickory, iar  40% din cablu de fibra optica  din lume,  se produce in zona Hickory.

Prestigiosul premiu  “All-America City”–  care este dat anual doar pentru  zece orase din Statele Unite ale Americii si reprezinta capacitatea unei comunitati de a lucra impreuna si a rezolva problemele critice locale –, a fost atribuit orasului Hickory-NC de trei ori,   in  1967, in 1987 si in 2007. Iar cititorii “Digest” au numit Metro Zona  Hickory  cel mai bun al zecelea loc din Statele Unite de a trai si a intemeia o familie. Hickory-NC, este  principalul oras din  “MSA Hickory- Lenoir- Morganton”,  iar  “Forbes Magazine”  a numit Zona Metropolitana   “Hickory, Lenoir, Morganton”   ca cea mai buna a treia Zona Metropolitana din  Statele Unite ale Americii.

Deloc intamplator,  orasul  HICKORY este situat in “Centura Bibliei” (“The Bible Belt”) si beneficiaza de peste  500  de biserici de diferite culte si denominatiuni crestine –  lacase de cult ridicate  ca un raspuns normal si firesc la setea  spirituala a omului de-a cauta cu staruinta raspunsuri pentru  umplerea golului din inima, cu o stare duhovniceasca care sa-i aduca pacea in suflet  si astfel sa se pregateasca cat mai bine nu doar pentru viata aceasta, trecatoare,  cat mai ales  pentru (moarte) viata vesnica.

In urma cu peste 30 de ani, comunitatea romaneasca a inceput sa se raspandeasca aici atrasi fiind  de frumusetea locurilor si de stabilitatea locurile de munca, foarte bune, apreciind orasul Hickory ca un loc potrivit de a-si intemeia o familie. Majoritatea lor au sosit aici de tineri, inainte de 89′. Si astazi, tot tinerii sunt ponderea comunitatii romane, iar multi dintre ei,  oameni harnici si destoinici,  au ajuns sa aiba joburi importante si stabile,  dintre care nu putini sunt intreprinzatori si detin firme private.
BISERICA BAPTISTA ROMANA DIN HICKORY, N.C.– O necesitate vitala

Comunitatea romaneasca cresand mereu, nucleul de frati baptisti s-au lasat cercetati si indrumati de Duhul lui Dumnezeu. Astfel,  intr-o zi de iunie 1988 de  Father’s Day, Dumnezeu i-a indrumat si ajutat sa oficieze la Hickory primul lor serviciu de inchinare   in limba romana, adunare care s-a  tinut in biserica americana   “Mountain View Baptist Church” (pastor  Marion Powell).
Dar abia in 1998  fratii romani au cumparat 5 acri de pamant in zona orasului numita Mountain View  si curand s-au apucat de construirea unei Case de rugaciune. Dintre fratii care au simtit povara  acestei marete lucrari dedicate deopotriva Domnului si romanilor ii amintim acum pe Nelu Costea,  John Mich si Nutu Andras, frati cu o inima plina de dragoste pentru  slujirea Domnului si celor aflati in nevoi.

La data de 6 Iunie 1999, Biserica baptista romana din Hickory-N.C. (http://romanianbaptist.com/)  se strange la inchinare in noua constructie confortabila din Mountain View -  o buna oportunitate de a se inchina si a dedica Casa de Rugaciune  in mana mantuitoare a Domnului Isus Cristos (pastor Livius Percy).

Din 7 Ianuarie 2007 pastorul Nelu URS  conduce  inchinarea comunitatii crestine baptiste  din Hickory. Si suntem foarte   multumitori Domnului pentru  lucrarea sa plina de  devotament si de credinta in slujirea Manuitorului Isus si a bisericii Sale, de pastorire a comunitatii crestine cu lepadare de sine.

Aici –  multi romani, moldoveni, ucranieni, rusi, americani… au gasit   alinare si mangaiere, ajutor si mantuire.  Copiii romanilor crescuti in America au primit binecuvantarea si botezul in limba noastra dulce romaneasca, acceptand pe Domnul Isus ca Domn si Mantuitor al vietii lor.

Oameni de pretutindeni, care nu au stiut ce inseama nevoia de pocainta sau nici nu au  auzit macar de Dumnezeu, aici au ajuns sa ia decizia de a-L urma pe Domnul Isus in apa botezului – Glorie Domnului Dumnezeu!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi