Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Despre Iasi, cu dragoste!

Ori de câte ori venea vorba despre turismul în cel mai mare oras din Moldova, toti operatorii chicoteau pe la colturi. Ca nu se poate, ca nu avem infrastructura, ca obiectivele nu sunt puse în valoarea si tot felul de lamentari. Ideea generala era "ca nu se poate fiindca nu avem cu ce". Nu am subscris niciodata acestei idei fiindca eu vedeam Iasul altfel. Un oras plin de istorie, cu realizari foarte mari, cu oameni valorosi. Un oras ce stia sa iubeasca, dar nu era iubit.

Cum poti sa spui despre o asezare cu peste 600 de ani de istorie ca nu ofera nimic vizitatorilor? Cum poti sa negi frumusetea lacasurilor de cult si a monumentelor? Poate ca uneori strategiile de marketing aplicate de cei care ar fi trebui sa se ocupe de imaginea urbei nu au fost tocmai dintre cele mai bune, dar lucrurile încep sa se schimbe.

Ansamblul Golia, renovat si plin de farmec, este un candidat serios pentru listele UNESCO, strazile vor fi în curând reparate, iar teii din Copou nu ne vor minti niciodata. Universitatile au alta culoare, Teatrul National va reintra în circuitul cultural. Opera ieseana ofera bucurie tuturor iubitorilor de muzica, iar numele Teatrului Luceafarul a mai facut odata înconjurul lumii, prin Festivalul de la Praga recent încheiat.

Dar Iasul are acum si un alt punct important – complexul Palas, inaugurat în ultima zi a lunii mai. Ridicat pe locul unei foste mlastini, ansamblul aduce Iasului un plus de valoare. Parcuri, spatii de conferinte si restaurante, terase si locuri pentru copii, totul este la superlativ. Aveam nevoie de o astfel de structura ca sa-i putem multumi pe toti cârcotasii care stirbeau din imaginea urbei, dar si pentru Iasi. Ansamblul face o trecere perfecta spre zona centrala si nici nu stii când i-ai iesit din perimetru. Ce ar mai ramâne de spus? Eu as spune ca nimic, doar o imagine de ansamblu pe care le-o oferim tuturor celor care nu cred ca Iasul poate fi o atractie turistica.

Ansamblul urbanistic Palas, dezvoltat de compania Iulius Group, introduce conceptul "lifestyle center" pe piata de "mixed-use developments" din România. Este un centru multifunctional regional si cuprinde spatii comerciale, cladiri de birouri clasa A, hoteluri de 4 stele, apartamente, cea mai mare parcare subterana din tara (cu aproximativ 2.500 de locuri), gradina publica de 50.000 mp, cinema multiplex, amfiteatru în aer liber si patinoar sezonier.

Foto carusel -- Gabriela Dobos (http://gabrieladobos.blogspot.ro/)


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi