Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Icar Tours – Jurnal de calatorie

"Din pasiune pentru turism", a raspuns imediat dl Florin Barhalescu atunci când l-am întrebat de ce a ales sa dezvolte o afacere cu vacante si calatorii. De fapt, totul a plecat de la dorinta de descoperire a unui tânar stramutat de la malul marii între cele sapte coline ale Iasului.

La început a fost... cristalul

"Am ajuns la Iasi prin colegul de banca din liceu, care avea bunicii în acest oras. El m-a îndemnat sa dau la facultate aici. I-am urmat sugestia si am dat admitere la Facultatea de Mecanica, de care m-am despartit dupa vreun an si jumatate. Mi-am dat seama ca nu era pentru mine. Eu voiam sa fac cu totul altceva -- Geologie. De aceasta data, din pasiune pentru cristalografie. Pentru mine, cristalele exemplifica perfectiunea data de natura si nici nu ar avea cum sa fie altfel. Cristalele apar dintr-o chimie a iubirii perfecte în natura", am aflat de la dl Barhalescu.

O data cu înscrierea tânarului pe listele de admitere la Facultatea de Geologie, Universul a mai facut un pas: a semnat certificatul de nastere al celei ce peste câtiva ani avea sa devina Icar Tours. "M-a atras mereu ideea de zbor, de nou, de descoperire. Mi-a placut sa vad lucruri noi, sa aflu totul despre tot ceea ce ma înconjoara, sa fiu mereu alaturi de oameni si de povestile lor", a recitit Florin Barhalescu una din paginile jurnalului de calatorie în care si-a consemnat principalele evenimente de viata.

Iasi-New York si retur

Icar Tours este o agentie specializata în ticketing, servicii aduse în Iasi de catre Florin Barhalescu, si în turismul de business. "Am investit mult în mine, în pregatirea mea. Am intuit ca fara cunostinte aprofundate nu voi putea face performanta, de care ar trebui sa fim toti dependenti. Înca de când eram student am început sa frecventez tot felul de cursuri. Pe cele de calculatoare le-am urmarit foarte atent, lucru care m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea programului de ticketing pe care l-am pus la punct. Este un sfat pe care eu îl dau tuturor, cel de a fi la curent cu tot ce este nou fiindca aceasta este singura posibilitate de a avansa, în orice domeniu activati. Primul bilet emis de Icar Tours a fost în 1997, pe o cursa a Air Moldova International. Era un bilet pe ruta Iasi-Varsovia-New York. Apoi, prima mea iesire în strainatate a fost la Amsterdam, în 1998, ca beneficiar al unui cadou oferit pentru serviciile aduse de catre mine în domeniul ticketingului. La Amsterdam am înteles exact ce este un turism de business si ca trebuie mereu sa oferim servicii de înalta calitate pentru a fi siguri ca clientii ne vor cauta si a doua oara. Experienta strainatatii este foarte utila. Te învata cum trebuie sa faci unele lucruri, ce trebuie sa eviti, te mai învata ca profesionalismul si respectul sunt ingredientele cele mai importante ale unei afaceri de succes", a raspuns Florin Barhalescu unei întrebari înca nerostite de noi. "Ingredientele" din raspuns erau necunoscutele din întrebarea noastra, legata de ceea ce lipseste serviciilor românesti pentru a fi competitive pe piata.

Degustari de vinuri…

Multe lucruri lipsesc turismului românesc, dar nimic din ceea ce nu poate fi completat pentru a oferi oaspetilor o vacanta perfecta. "Lucrurile sunt foarte simple. Totul trebuie sa plece de la cunoasterea personala. Trebuie sa avem raspuns la o singura întrebare: Cine suntem noi? si atunci totul vine de la sine. Atunci când stii cine esti si care îti sunt punctele tari este imposibil sa nu reusesti. De la aceasta cunoastere pleaca si creionarea pachetului de servicii. Noi am lansat în acest an o provocare, cea a degustarilor de vin. Demersul are si caracter educativ, fiindca le spunem tuturor povestile vinului si ale Moldovei, dar si conotatie de business, fiindca ne dorim sa atragem cât mai multi turisti. Pâna acum am organizat trei astfel de evenimente, bine primite de public", lucru pe care si noi îl putem confirma.

… turism scolar si nu numai

Tot o experienta din facultate a fost si punctul de plecare al unui alt proiect derulat de Icar Tours. "Pe când eram student la Geologie, unul dintre profesorii nostri ne-a scos în excursie practica în oras. A fost o experienta uimitoare. Ne-a ajutat si ne-a aratat cum sa cunoastem orasul în care locuiam. Acest turism urban nu este o notiune de manual, ci un lucru obligatoriu pentru oricine. Cum poti vorbi despre Iasi sau despre oricare alta localitate daca nu stii mare lucru? Pornind de la aceasta experienta, am lansat proiectul Turism educational, adresat elevilor si nu numai. Cu ajutorul câtorva muzee si al firmei de transport local am decis sa organizam vizite în locurile importante ale Iasului. Ne dorim sa mergem la muzee, sa vizitam case memoriale, sa facem popasuri si sa privim Iasul cu alti ochi. Vrem sa dezvoltam si latura educationala a turismului si a vacantelor, nu doar cea distractiva", a explicat Florin Barhalescu.

"În Moldova l-am gasit pe Dumnezeu"

În birourile de pe Anastasie Pannu, legenda lui Icar se rescrie cu fiecare proiect, cu fiecare aplicatie si idee pusa în practica. Totul tine de ambitie si de pasiunea pentru turism, de respectul acordat celor din jur si de frumusetile Moldovei, care l-au facut pe Florin Barhalescu sa lase Mangalia pentru Iasi. "As fi nedrept daca nu as spune ca toata România îmi place, atât cât am vazut din ea. Îmi doresc sa ajung în cât mai multe zone, sa cunosc cât mai multi oameni si cât mai multe locuri, dar Moldova va avea mereu un loc aparte în inima mea fiindca aici, prin muntii si manastirile ei, l-am gasit pe Dumnezeu. Aici am învatat ca turismul se face doar cu suflet". Cât despre restul proiectelor, trebuie doar sa urmarim zborul lui Icar...


1

Comentarii:3


1# Scris de

gabi

in data de:

21/10/2010 13:23

Stiu proiectul cu desgustarile de vin. E fain. Oare cind va fi a patra degustare? Si unde?


2# Scris de

Anca Buzea

in data de:

21/10/2010 07:14

Povestea cuiva care a vazut prin cristal, a simtit prin Icar, a creat pasiune cu pasiune. Exemplu de urmat si prieten de felicitat!!!


3# Scris de

Lilia Crijanovschi

in data de:

21/10/2010 07:01

Bravo Florin!!! Mereu am stiut ca faci totul ca la carte si din suflet. Nu te-ai oprit niciodata in a cauta cai de a-ti aprofunda cunostintele si in a te perfectiona, tinind cu tot dinadinsul ca si cei din jurul tau sa dea dovada de profesionalizm in domeniul in care activeaza si de respect fata de clienti si semenii lor. La Mai Mult si la mai Mare!!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi