Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Parcul de sculptura in aer liber din orasul elvetian Martigny se extinde

Martigny este capitala districtului francofon cu acelasi nume din cantonul elvetian Valais. Se intinde pe o suprafata de 24,97 kmp si are o populatie de 15.778 locuitori. Localitatea este amplasata la intersectia de drumuri care leaga Elvetia de Franta si Italia, la varsarea lui Dranse in Rhone si la poalele Alpilor elvetieni.

Orasul este cunoscut pentru amfiteatrul sau si notabil pentru muzeul  Fundatiei Pierre Gianadda, cea mai importanta atractie culturala din Martigny. Cladirea a fost construita pe ruinele unui templu roman.

O alta curiozitate a orasului sunt sculpturile moderne din sensurile giratorii, proiect infiintat in 1994. A paisprezecea la numar, dar nu ultima este opera „Stela timpului” realizata de artistul Raphael Moulin, instalata in sensul giratoriu Guercet. La inaugurarea acesteia artistul a declarat ca e foarte multumit de rezultat : „aceasta sculptura reprezinta viziunea mea cu privire la timpul care trece”. Conceputa si proiectata de catre Raphael Moulin, opera de arta a fost creata de catre societatea Meili a Bex, datorita dimensiunilor sale mari. Fasonata in otel inoxidabil lustruit, sculptura masoara 4 metri inaltime si cantareste 1600 kg.

Celelalte 13 asezate intre 1994 si 2008 sunt urmatoarele: „3 femei” de Rudolf Blattler in Louve; „Compozitie II” de Yves Dana la intersectia Leman si Fully; „Minotaurul” de Hans Erni pe Gare-Leman; „Grande Synergie du Bourg” de Michel Favre la Pre-de-Foire; „Tige Martigny” de Bernhard Luginbuhl la Pam-Cristal; „Trias” de Silvio Mattioli pe Neuvilles-Levant; „Triangle” de Silvio Matiolli pe Transalpin; „Secret” de Antoine Poncet pe Chapelle du Bourg; „Marele cuplu” de Andre Raboud pe Grand Quai-Simplon; „Constelatie” de Andre Ramseyer pe Place de Plaisance; „Vertical” de Maurice Ruche pe Octodure-Levant; „Simfonie” de Josej Staub la intersectia strazilor Simplon-Leman; „Lamentarea vantului” de Gillian White la iesirea pe autostrada, strada Fully.

Dincolo de calitatea sculpturilor, acestea contribuie la consolidarea imaginii orasului Martigny ca fiind un oras al artei si culturii. Urmatoarele doua lucrari sunt deja comandate si se afla in lucru, gratie sprijinului municipalitatii si fundatiei Gianadda.

Parcul Sculpturilor in aer liber este punctat printre multe altele cu lucrari de Rodin, Moore, Miro si „le Grand Coq” (1949) de Brancusi.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi