Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Melbourne -- visul australian

In orasul australian Melbourne se traieste cel mai bine din lume, potrivit unui clasament semestrial intocmit de EIU, filiala a grupului de presa The Economist. La capatul opus se afla orasul Harare (Zimbabwe). Printre orasele unde se traieste cel mai bine se numara, in afara de Melbourne, alte trei orase australiene: Sydney (locul 6), Perth si Adelaide (ambele pe locul 8).

In Top 10 mai figureaza alte trei orase australiene. Melbourne a detronat anul acesta orasul Vancouver (Canada), un obisnuit al primelor locuri in ultimii zece ani. Orasul canadian ocupa acum doar locul al treilea, dupa capitala Austriei, Viena. Printre orasele unde se traieste cel mai bine se numara, in afara de Melbourne, alte trei orase australiene: Sydney (locul 6), Perth si Adelaide (ambele pe locul 8).

Si Canada sta bine in acest clasament, cu Toronto si Calgary pe locurile 4 si, respectiv, 5. Ele sunt urmate de capitala Finlandei, Helsinki (locul 7) si Auckland (Noua-Zeelanda) - locul 10, precizeaza studiul realizat de Economist Intelligence Unit.

La intocmirea clasamentului au fost luate in considerare mai multe criterii: stabilitatea sociala si politica, rata criminalitatii, accesul la ingrijiri medicale de calitate, viata culturala, mediul, scolarizarea si infrastructurile. Australia, cu o densitate scazuta a populatiei si o rata a criminalitatii destul de mica, continua sa aiba in clasament cateva orase unde este foarte bine sa traiesti. In pofida cresterii costului vietii, alimentate de forta dolarului australian, aceste orase ofera o serie de elemente care le fac foarte atractive.

Capitala Frantei, Paris, ocupa locul 16, iar Tokyo, locul 18. In Statele Unite, orasul cel mai bine clasat este Honolulu (pozitia 26) si Londra ocupa in acest clasament locul 53, imediat dupa Singapore. Atena, capitala Greciei, tara in plina criza, coboara cinci locuri fata de clasamentul precedent, ocupand acum locul 67. Tripoli, capitala Libiei, trece de pe locul 107 pe 135.

Ca si in clasamentul precedent, Harare, capitala statului Zimbabwe, ocupa ultima pozitie, dupa capitala Bangladesh, Dacca, si ce a statului Papua Noua-Guinee, Port Moresby.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi