Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Pinnacle Peak Patio locul cu cea mai mare colectie de cravate din lume

Oamenii cauta locuri cu o atmosfera deosebita, departe de agitatia din orasele aglomerate, pentru a se relaxa si a uita pentru catva timp de activitatile lor cotidiene. Un astfel de loc este Pinnacle Peak Patio din Scottsdale, Arizona. Acesta este in mod indubitabil restaurantul cu cea mai mare colectie de cravate din lume. Poftiiiim? Cum adica, ce treaba are o carciuma cu cravatele? Are. Si veti vedea imediat ce anume.

Avand in vedere ca in acest restaurant este interzisa purtarea cravatei, cei care nu tin cont de aceasta restrictie risca sa fie "atacati" de catre chelneri care nu ezita sa le taie cravata cu un foarfece. Apoi, cravata este "capsata" pe tavanul localului ce sustine peste un milion de cravate taiate de-a lungul anilor de la gatul clientilor.

Afacerea a inceput in 1957 cu un magazin stil ABC pentru turistii care poposeau in preajma lacurilor. Ca sa-si mareasca profitul, proprietarul a inceput sa serveasca cina in weekend. De aici, localul avea sa devina cel mai mare  "western steakhouse" din lume, cu o capacitate de 1.800 de locuri in interior si 2.000 afara, in patio (curtea interioara pavata, inconjurata cu arcade). Pinnacle Peak Patio este renumit pentru fripturile delicioase la gratar (pe un gratar clasic imens, in aer liber), atmosfera obisnuita de vest si obiceiul "fara cravata". 

Traditia aceasta a inceput intr-o seara in care directorul executiv al unei companii din Phoenix a venit la acest restaurant sa serveasca cina. Proprietarul, dorind sa pastreze atmosfera devenita deja traditionala in restaurantul sau, s-a apropiat de individ si i-a spus: "Ori iti scoti cravata, ori ti-o tai". Directorul nu s-a conformat, iar proprietarul a scos un cutit de macelar si i-a taiat cravata subit, in aplauzele celorlalti clienti. Dorind sa fie recunoscut ca initiator al acestui obicei absurd, directorul executiv in cauza a cerut ca regula aceasta sa fie afisata in mod vizibil la intrarea in restaurant.  

Pinnacle Peak Patio nu a renuntat la acest obicei si a taiat pana in prezent peste un milion de cravate de la gatul clientilor nonconformisti. De asemenea, berea servita in acest local este facuta la fata locului, in niste cazane imense.

Desi se afla intr-un oras mare, de lux, din Arizona, atmosfera din restaurant este de orasel de tara din vest. Cu exceptia lunilor caniculare - iunie, iulie, august si septembrie, majoritatea clientilor prefera sa ia masa in aer liber, delectandu-se cu muzica country interpretata de artisti veniti aici din diverse parti ale tarii. Cele 1.800 de locuri din incinta restaurantului sunt impartite in mai multe sali, cea mai mare dintre ele avand o capacitate de 1.000 de locuri. Peretii localului sunt tapetati cu carti de vizita, unele vechi de zeci de ani, iar in holuri se gasesc vitrine cu insigne (inclusiv de politie), numere de inmatriculare si alte obiecte pe care se afla versiunea veche a acestor denumiri. Localul are pereti artificiali, existand posibilitatea sa se creeze sali de diverse dimensiuni, in functie de cerinta celor ce vor sa inchirieze o sala pentru diverse evenimente (nunti, petreceri, zile de nastere).

Ca sa ajungi la toaleta in acest restaurant, esti indrumat sa te tii dupa urmele potcoavelor de cai. Pe usile toaletei sunt scrise denumirile vechi: "Cowboys" si "Cowgirls".

O parte dintre clientii care decid sa serveasca masa aici, poarta palarii de cowboy. Zilnic sosesc  la acest restaurant cateva autobuze turistice din Phoenix sau din centrul orasului Scottsdale, aducand clienti dornici sa evadeze din spatiul urban, intr-o lume originala cum e aceasta. Pinnacle Peak Patio este o constructie in care s-a folosit mult material lemnos, iar cand rostim "lemn" ne gandim la natura, confort si liniste. Constructiile din lemn respira, rezista si emana sanatate, trainicie si frumusete. Lemnul este un material de constructie performant si o sursa de sanatate in deplina armonie cu ritmul de viata al fiecaruia dintre noi. Arhitectii din intreaga lume apeleaza de sute de ani la el, pentru a crea cele mai minunate cladiri, cu designuri speciale.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi