Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

"Fir intins" pe Balta lui Nicu

Ziua de duminica va aduce si o competitie inedita "Cupa Bloggerilor Ieseni la Pescuit". Concursul va incepe la ora 6 diminea?a pe Balta lui Nicu din Bivolari, aflata la 30 de kilometri de Iasi. Evenimentul isi propune nu numai promovarea acestui sport, ci si a tuturor celor implicati, de la pescari pana la distribuitori de accesorii absolut necesare unei intreceri, si lansarea unui site dedicat "unditarilor".

Sponsorul oficial al evenimentului este www.monstru.ro, distribuitor de scule de pescuit premium Dam si mediu-premium Eurostar. In cadrul evenimentului va fi lansat si portalul www.pescarus.info, care va contine baltile de pescuit din tara, si aplicatia de solunar pentru android, unica in Romania. Am discutat despre toate acestea cu Etienne Ignat, administratorul siteului www.pescarus.info, el insusi un pescar pasionat.

-- Concurs de pescuit pentru bloggeri. Cum v-a venit ideea unui astfel de eveniment? Exista atat de multi pasionati ai unditei printre bloggeri?

Citeam zilele trecute intr-o revista ca in Romania sunt aproximativ 300.000 de pescari, insa cred ca numarul lor e mult mai mare. Parerea mea este ca pescuitul sportiv este al doilea sport national practicat in Romania. De cele mai multe ori nu vedem pescarii si avem impresia ca ei nu exista, insa daca esti iesean si vrei sa mergi la pescuit in week-end trebuie sa pleci de acasa pe la ora 12 noaptea. Asta ca sa fii la ora 1 pe balta si sa astepti pana la ora 5, cand se deschide! Nici eu nu credeam, dar anul trecut am avut marea surpriza sa ajung la 4:45 dimineata pe balta si sa fiu ultima masina. In fata mea erau peste 200 de masini!

Ideea evenimentului a pornit de la www.monstru.ro, care vrea sa aduca un nou concept in Romania: "O scula de pescuit pentru toata lumea". Mai exact, vor sa introduca sculele de pescuit EUROSTAR in Romania pentru a ne putea bucura in zilele de week-end de o iesire cu familia la pescuit, ca sa ne relaxam si sa ne cream o stare de bine.

Desi 90% din bloggerii care participa la eveniment spun ca nu au scule de pescuit, ca nu au mai fost la pescuit sau ca au fost in urma cu mult timp, prezenta lor la partida de duminica este destul de mare, iar entuziasmul si mai mare, ceea ce ne bucura si ne da incredere ca vom organiza un eveniment reusit.

Cum ati ales locatia? Ce va presupune concursul?

Nu a fost foarte greu sa alegem locatia. Domnul Nicu, care detine si "Balta lui Nicu", un om extraordinar de altfel, ne-a primit in "ograda" sa cu multa bucurie. Cei care au mai pescuit pe aceasta balta spun multe lucruri bune. De asemenea, fiind o balta pe care pescuitul se plateste, vom avea parte si de peste. Se vor premia primele trei locuri pentru cei care vor prinde cea mai mare cantitate de peste..

Ce specii sunt puse la bataie? Ce momeli veti folosi?

In general, vom pescui crap, toate sculele si momelile fiind concepute pentru acest tip de peste. www.monstru.ro va pune la dispozitia fiecarui participant cate o undita si lansete pentru crap cu diferite tipuri de monturi pentru ca toti sa le poata incerca. Se va pescui la boiles pe monturi in fir de par cu un singur carlig sau monturi in fir de par cu boabe de porumb sau mamaliga. Ne dorim foarte mult sa practicam pescuitul sportiv si prin asta incercam sa-i educam pe cei care practica acest sport sa nu pescuiasca, asa cum se mai intampla, cu 5-6 carlige pentru a nu rani pestii. In calitate de organizatori am invitat si un pescar profesionist care sa raspunda la toate intrebarile curiosilor.

Ce veti face cu pestele prins? Il gatiti sau il redati baltii?

Pescuitul sportiv inseamna distractie si relaxare, iar asta de cele mai multe ori inseamna sa pescuiesti in sistem C&R (catch and release) sau "prinde si elibereaza". Noi ne-am propus acest tip de pescuit pentru ca important e sa stai sa pescuiesti si sa eliberezi pestele.

Ce inseamna pentru tine pasiunea pentru pescuit?

Relaxare si bucuria timpului petrecut intr-un mediu de vis. Pentru cei ca mine, care lucreaza intr-un oras mare si aglomerat, iesirea in natura, la umbra unei salcii intr-o zi de week-end imi incarca bateriile si-mi da puterea de a incepe saptamana cu forte noi. Pasiunea pentru acest sport se capata in timp si intotdeauna e mult mai usor sa pescuiesti cand ai pe cineva experimentat langa tine.

Inainte de a va ura succes, mi-ar placea sa ascult o poveste pescareasca. Ei, ce spui?

Pentru cele mai multe femei, plecatul barbatului de acasa si statul pe balta poate fi greu de inteles. Mi-am amintit de un banc cu care as putea ilustra mult mai bine povestea asta.

Trei pescari pe balta, toti prieteni, pescuiau dis-de-dimineata. La un moment, unul din ei intreaba: "Costica, tu ce ai promis ca sa te lase nevasta la pescuit?" "Pai, ca o sa fac curatenie toata saptamana". "Dar tu?" "Pai, am promis ca voi renova in casa". Asteptand raspuns si de la cel de-al treilea pescar, cei doi intreaba mirati: "Dar tu, Mitica?" "Pai, m-am trezit la 3 dimineata si am intrebat-o pe nevasta: "Sex sau pescuit?" La care ea mi-a raspuns: "Sa te imbraci bine!".


1

Comentarii:2


1# Scris de

cip

in data de:

05/07/2012 18:42

Doar bloggeri primiti? Alti pasionati nu pot participa? Poate mai organizati si alta data!


2# Scris de

vlad

in data de:

05/07/2012 13:37

Pescuit ziceti? La crap? Mamaliga cine o face? Ca spritul il dau eu! Ne vedem pe balta!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi