Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Ziua Nationala a Elvetiei

1 august reprezinta pentru elvetieni ceea ce e 4 iulie pentru americani, 14 iulie pentru francezi sau 1 decembrie pentru romani. Elvetienii nu sarbatoresc aceasta zi decat de peste un secol, desi comemoreaza o zi de acum 700 de ani. In centrul atentiei se aduce un obicei ce reaminteste de noaptea de pe vremuri.

Sarbatoarea nationala a Elvetiei celebreaza depunerea juramantului a trei cantoane alpine. In 1291, in vederea incheierii unei Aliante perpetue, actul fondator al Confederatiei. Reprezenzantii din Schwyz, Unterwalden si Uri s-au intalnit la Rutli, cu vedere spre lacul Lucerne, pentru a depune un juramant de fraternitate si sigiliul unui pact de ajutor reciproc in cazul in care libertatile lor vor fi amenintate de catre agresori din afara.De aceea nu este surprinzator faptul ca partea oficiala a festivitatilor de pe 1 august are loc inca in localitatea Rütli, la care este prezent si presedintele Confederatiei Elvetiene. Aceasta ocazie este, de asemenea, o oportunitate si pentru politicienii de la toate nivelurile, de la consilieri federali pana la primarii comunelor, de a tine discursuri in toata Elvetia.

In 1891 guvernul a decis sa declare ziua de 1 august Ziua Nationala a Elvetiei, iar oamenii au sarbatorit prin aprinderea focurilor de tabara, care au avut si o semnificatie suplimentara. Timp de secole au fost instalate balize pe varful muntelui. Acestea erau aprinse in cazul in care se apropia un pericol. Una dintre legende spune ca hoardele invadatorilor barbari au fost speriate de reflexia focului intre apele lacurilor Geneva si Biel, astfel cotropitorii crezand ca au ajuns la marginea pamantului si ca drumul de mai departe duce direct spre cer.Fie pentru a comemora acest eveniment sau doar pentru a se distra, fiecare comuna isi aprinde pe 1 august propriile focuri de artificii. Copiii defileaza pe strazi cu felinare de hartie, de multe ori decorate cu crucea elvetiana sau simbolurile cantoanelor, iar ferestrele caselor sunt decorate cu luminite.

Si ca orice eveniment, pentru a fi complet, cel mai bun mod de a se bucura de sarbatoarea nationala pentru elvetieni este sa iasa la un gratar cu prietenii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi