Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

Traditii pe Ulita Lapusneanu

Cine a spus ca Iasul se afla la inceputul descoperirii turismului se insala, iar bogatiile acestei vechi urbe ii vin mereu in ajutor pentru a se prezenta frumos in fata oaspetilor. Daca veti avea drum prin Iasi in ultima luna a anului veti fi uimiti de frumusetea unui oras care imbina modernitatea cu traditiile, si care inca mai ofera poveste.

Mesterii vestiti ai Moldovei isi vor da intalnire pe una dintre cele mai vechi uliti ale Moldovei. Traditii pe Ulita Lapusneanu (21-23 decembrie 2011), un eveniment ajuns la cea de-a doua editie, isi propune sa le arate tuturor frumusetile Iasului vechi si ale Moldovei.

Targovetii si drumetii sunt asteptati la Tārgul Mosul cu daruri unde, in cadrul interioarelor special amenajate, vor fi prezentate obiecte specifice obiceiurilor de iarna (icoane, pictura naiva, masti si mascute, capre si caprite, ursi, dobe sau tobe, paraitori, harapnice, bate, stele, sorcove, clopotei si talanci, sfesnice, buhaie, instrumente muzicale, camasi si bundite, caciuli, traiste si traistute, braie si barnete, ornamente pentru pomul de Craciun. Darurile au fost faurite de mainile a 40 de mesteri si creatori populari din toata tara.

Dupa ce oaspetii au fost rasplatiti cu daruri sunt invitati sa participe la o serie de spectacole reunite sub genericul "Maine anul se innoieste". Pe scena vor urca colindatori, uratori, cete sau alaiuri de mascati din judetul Iasi si din alte judete ale Moldovei.

La final asa cum se cuvine unor gospodari, vom gusta din Bucatele bunicii, oferite in cadrul unui targ gastronomic. Gospodinele ne vor umple cosurile cu julfa, sarmale in ulcele de lut, colaci si colacei, alivanca, cozonac, placinte, turta dulce, dulceturi, afumaturi, vin fiert.

Traditii pe Ulita Lapusneanu se anunta un eveniment cu un pronuntat caracter cultural-educativ, destinat mentinerii si promovarii, cu precadere in randul tinerilor, a valorilor specifice sarbatorilor traditionale romanesti de iarna. Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Iasi, Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova", Asociatia "Al. Lapusneanu" si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova (AMPM).

Principalii parteneri vor fi Directia pentru Cultura si Patrimoniul Cultural National Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, Palatul Copiilor Iasi, Asociatia ,,Universul Prieteniei" Iasi, Asociatia Mesterilor Populari din Tinutul Neamt, Asociatia Communio Iasi si Societatea Ortodoxa a Femeilor Romane.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi