Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

IMPRESII DE VACANTA Pestera Muierii

Numele ii vine de demult, din vremurile in care cotropitorii ne calcau pamanturile, iar femeile, batranii si copiii se ascundeau in pestera. Peisajul este impresionant, iar stalactitele si stalagmite formeaza tot felul de forme ciudate.

Ne-am trezit cu soarele lumindu-ne in ferestre. Ieri ratasem fotografiile pe Transalpina, motiv pentr care am hotarat ca inainte de programul zilei sa ne reintoarcem pentru a surprinde imaginile spectaculoase ale drumului prin munte. Asa se face ca am reusit sa prindem si restrictia de circulatie (se circula doar intre orele 13 si 14) ceea ce ne-a dat putin planurile peste cap, insa ne-a oferit posibilitatea de a petrece cateva ore pe varful muntelui. Aerul era atat de puternic incat aveai impresia ca ti se taie respiratia, iar soarele isi luase angajamentul de a incalzi stancile transformate in fotolii comode intre brazi.

La ora 13, coloana de masini a inceput sa se miste, iar noi am reusit sa ne continuam drumul. Primul popas a fost la Baia de Fier, Pestera Muierii. Trebuie sa aveti in vedere ca in week-end zona este foarte aglomerata, intrarea in pestera se face din ora in ora in grupuri de 100 de persoane.

Denumirea pesterii provine din vremurile in care cotropitorii ne calcau pamanturile iar muierile, batranii si copiii se ascundeau in pestera. Peisajul este impresionant, iar stalactitele si stalagmite formeaza tot felul de forme ciudate. Temperaturile sunt constant de 10 grade, este si umiditate! Trebuie sa aveti o forma fizica buna fiindca sunt unele portiuni in care trebuie sa va amintiti de pasul piticului. Robert a cam avut de suferit, dar s-a descurcat pana la urma destul de bine (nici nu ne asteptam altfel n.r.).

Situata langa Baia de Fier, acest monument al naturii contine originale podoabe ce dau fantezie si splendoare pesterii. In Pestera Muierii se intalnesc impresionante forme ale reliefului carstic: Bazinele Mici, Orga, compusa din stalagmite unite cu stalactite, Domul Mic, un fel de castel straniu. Urmeaza Altarul cu stalagmite-coloane foarte apropiate intre ele, Cupola altarului, asemanatoare unei catedrale fantastice pe care stalagmitele urca intocmai ca pe o scara, Amvonul, Cascada Impietrita, la care accesul se face pe branci, Sala Turcului, Candelabrele Mici si Domul Mare. Sala turcului gazduieste "un Mos Craciun", in fata caruia apare Cadana, un nud feminin deasupra caruia coboara din plafon un urias cap de pasare de prada, cu ciocul deschis amenintator. Urmeaza o camera denumita "Dantela de Piatra" si apoi Sala Minunilor, lungimea drumului parcurs fiind de circa 1100 de metri.

Am pornit apoi spre pestera Polovraci la care am fost nevoiti sa renuntam, ca si la Manastirea Horezu, care atentie, se mai numeste si Hurezi. De ce? Fiindca timpul petrecut in plus pe Transalpina a trebuit recuperat pe traseu. Am reusit insa sa vedem Manastirea Cozia de pe Valea Oltului, ctitorie a lui Mircea cel Batran, care, de altfel, isi doarme aici somnul de veci. Nu mai spun ce amintiri frumoase ne-a lasat peisajul mirific din aceasta vale sapata de Olt prin munti.

Finalul zilei l-am inregistrat intr-o pensiune in Avrig, Sibiu, cu gandul la ziua de maine cand vom trai o noua experienta. Transfagarasanul!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi