Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

IMPREESII DE VACANTA Transalpina, Drumul regelui

Stiati ca Transalpina a fost cel mai vechi drum prin munti, construit de romani? Regele Carol al II-lea l-a pietruit, prin 1930 si apoi, uitat de lume, a fost asfaltata incepand din 2009, fiind inca in lucru.

Ne-am trezit dupa o noapte in care Paul a spus ca barza care isi avea cuibul pe stalpul din curtea motelului i-a adus ghinion, fiindca spre dimineata i-a fost cam rau. Asa ca nu prea am dormit si, la 4, in zorii zilei, ne uitam la film. Dimineata se arata calda si stralucitoare, facandu-ne sa ne intrebam unde sunt ploile pe care le anuntau cei de la meteo. Traseul zilei urma sa fie Sovata Sebes Ranca, adica traversarea muntilor pe Transalpina, numita si drumul regelui.

Stiati ca Transalpina a fost cel mai vechi drum prin munti, construit de romani? Regele Carol al II-lea l-a pietruit, prin 1930 si apoi, uitat de lume, a fost asfaltata incepand din 2009 (fiind inca in lucru). Trebuie sa amintesc de trecerea pe langa Campia Libertatii de la Blaj, locul Marii Uniri si prin satul in care s-an nascut poetul Lucian Blaga, Lancram.

De la Sebes, prin Susag, incepe drumul regelui, traversand munti pe margine de ape. Un drum spectaculos atunci cand ajungi pe varful muntelui, impresionant dar obositor pentru soferi. Drumul este in lucru si probabil va fi mai usor de parcurs dupa 2-3 ani. Desi am fost urmariti de negura care, trasa parca de o mana invizibila, devenea o perdea umeda in calea masinilor, spectaculozitatea a fost pe deplin realizata de nori, tume de oi cocotate de varf de munte si stanci golase.

Destinatia zilei de astazi a fost Ranca, o statiune in plina dezvoltare intr-o zona superba si unica. Nu pot sa nu remarc insa multitudinea de vile construite deja sau in plina constructie, intr-o adevarata invalmaseala create de planurile arhitectilor, in lipsa unui plan urbanistic al zonei (sic!).

Cu greu cred ca poti gasi in zona o locatie in care sa te poti relaxa dupa un drum atat de lung.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi