Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Turism

IMPRESII DE VACANTA Vidraru, Cetatea Poenari

Drumul spre barajul de la Vidraru aproape iti taie respiratia. Barajul este spectaculos si nu te poti intreba cum se putea construi asa ceva in acele vremuri, pentru ca acum sa ne chinuim de mai mult de 20 de ani sa facem cativa kilometri de autostrada?

Am lasat in urma Avrigul, o zona superba la poalele muntilor Fagaras, pentru a porni spre Transfagarasan. O alta zi prin munti pe un drum care, mie una, mi s-a parut mai spectaculos decat Transalpina. Sunt multe locatii amenajate pentru a savura superbele peisaje si parca si acestea sut mai impresionante decat cele de pe Drumul regelui. Cel putin asa le-am vazut eu.

Prima oprire, Balea Lac. Din pacate, ceata si frigul nu ne-au lasat sa zabovim prea mult (noroc cu hainele groase din valiza), insa am reusit sa pozam zgribuliti norii de deasupra lacului. In schimb, ne-am aprovizionat cu covrigi si kurtos kolac, langa cabana existand o adevarata piata de desfacere a produselor traditionale din zona (ce carnaciori si slaninute afumate atarnau la "ceata"....)

Aici totul este la superlativ, iar drumul spre barajul de la Vidraru aproape iti taie respiratia. Barajul este spectaculos si nu te poti intreba cum se putea construi asa ceva in acele vremuri, pentru ca acum sa ne chinuim de mai mult de 20 de ani sa facem cativa kilometri de autostrada?

De la Vidraru am pornit spre Cetatea Poienari, cetate unde Vlad Tepes si-a lasat urmele si faptele. Inca din poarta cetatii te intampina doua manechine trase in teapa!

Asta, dupa ce reusesti sa urci cele 1.480 de trepte care duc spre ruinele de unde poti admira muntii si valea. Recunosc ca nu a fost prea usor si suisul acesta mi-a aratat ca mi-am cam iesit din forma fizica de altadata. Am fost, in schimb, uimiti de Robert care a urcat tinta, fara comentarii si fara sa aiba nevoie de pauzele binemeritate pentru cei care au cutezat sa ajunga la cetate.

Dupa o alta zi plina am poposit in linistea manastirii de la Curtea de Arges, unde ne-am recules la mormintele regilor nostri si am rememorat legenda Mesterului Manole. A fost o vacanta frumoasa!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi