Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Universitaria

La JobTransport, punem roti joburilor!

Targul de locuri de munca JobTransport, editia a II-a, organizat de revista de transport si logistica RBT, in parteneriat cu Facultatea de Transporturi din Bucuresti - Universitatea Politehnica, va pune fata in fata viitorii si actualii absolventi cu potentialii angajatori din intreaga tara.

Locuri de munca la JobTransport!

La targul de locuri de munca organizat de revista RBT, in parteneriat cu Facultatea de Transporturi, vin angajatori de renume precum TTS Group, Wim Bosman, DPD, DB Schenker. Sambata, in cea de a doua zi a targului, renumitul campion national Vali Porcisteanu va sustine o demonstratie de drifturi in fata Facultatii de Transporturi. Vor fi zeci de premii, o expozitie de masini tunate, test drive Porshe si un numar de stand-up comedy.

La JobTransport se pun joburile pe roate

Targul de locuri de munca JobTransport, organizat de revista RBT, in parteneriat cu Facultatea de Transporturi din Bucuresti, este tot mai aproape. Pe 8 si 9 noiembrie, studentii vor avea ocazia sa stea de vorba cu angajatori din domeniu.

Olimpicii ieseni sunt invitati sa se inscrie in clubul IQ Iasi

Primul club al olimpicilor din Romania isi va incepe activitatea la Iasi, in data de 31 octombrie. Pana la deschiderea oficiala, olimpicii sunt invitati sa se inscrie pentru a deveni membri si pentru a beneficia de activitatile organizate special pentru ei.

«Decarii» Educatiei Iesene

Intr-o atmosfera festiva, Gala FIE a deschis in aceasta seara, oficial, seria evenimentelor culturale organizate sub egida Festivalului International al Educatiei. Conceputa ca un eveniment de tinuta, menit sa celebreze educatia in sensul sau larg, Gala FIE s-a desfasurat in Sala Mare a Teatrului National “V. Alecsandri”.

Dragii mei colegi de liceu

„Adolescenta e cea care decide, cel mai adesea, despre caracterul si destinul omului. Adolescenta are trei insusiri: generozitate, simt critic si romantism. Prin generozitate traiesc valorile morale, ideale. Prin simt critic e in stare sa-si dea filosofic seama de ele. Iar prin romantism are putinta sa adanceasca temele vietii duhului, sa le traiasca halucinant. (…) Adolescenta este un fel de geologie arzanda. Acum e, deci, vremea princiara a educatiei” -- Vasile Bancila

Speranta pentru Educatie, un eveniment by Value Team dedicat copiilor din Liteni

Value Team este o echipa formata din 18 studenti masteranzi ai specializarii Marketing si Comunicare in Afaceri dela Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi. 18 minti, suflete si spirite care de 3 luni pun la cale un proiect frumos pentru a aduce un strop de zambet pe chipurile a 450 de copii, proiect de care se bucura inclusiv profesorii si parintii copiilor.

Muzica aleasa pentru inimi deschise, cu Felicia Filip si Cantores Amicitiae

Iasul isi merita pe deplin titlul de „Capitala Culturala a Moldovei”. Viata culturala a Iasului se dezvolta pe zi ce trece datorita diversitatii evenimentelor de acest gen, iar interesul iesenilor pentru activitati culturale este tot mai ridicat. Pentru multi dintre noi, participarea la evenimente culturale nu reprezinta doar o modalitate de relaxare si de iesire din cotidian, ci un adevarat mod de viata.

„Fiecare este responsabil pentru constructia brandului” - interviu cu dr Richard Constantinescu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” Iasi

Educatia medicala are nevoie de o schimbare de paradigma: mutarea accentului pe competenta colectiva. Competenta individuala este necesara dar nu suficienta. Multi sunt competenti individual, dar nu stiu cum sa fie competenti impreuna. Competenta colectiva trebuie sa reprezinte o valoare in cadrul educatiei medicale universitare si postuniversitare. O cercetare pe mai multi ani a demonstrat ca erorile ce apar in chirurgie se datoreaza primordial comunicarii deficitare din cadrul echipei mai mult decat abilitatilor tehnice ori nerespectarii procedurilor, spune dr Richard Constantinescu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” Iasi

Arta curajului

Motto: Ori de câte ori vorbim despre performanta avem în minte modelele pe care le-am urmat, oamenii de valoare pe care i-am cunoscut, proiectele pe care le-am admirat, afacerile în care ne-am implicat. Performanta este ca o cutie de valori, în care fiecare depunere consolideaza întregul.

Marele noroc al literaturii romane – Eminescu !

Motto: „Crist a invins cu litera de aur a adevarului si a iubirei, Stefan cu spada cea de flacari a dreptului. Unul a fost libertatea, celalalt aparatorul evangheliei ei.” (Mihai Eminescu)

Iasul se pregateste pentru Gala Laureatilor Sportului Iesean 2012

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi organizeaza in perioada premergatoare Craciunului, "Gala Laureatilor Sportului Iesean 2012", eveniment ce aduce impreuna toti sportivii si antrenorii cluburilor din Iasi, medaliati la competitiile nationale si internationale.

Sticul.ro - legatura dintre stiinta, cultura si mediul de afaceri

La inceputul lunii, Iasul s-a imbogatit cu un nou proiect. Este vorba despre Sticul, un demers realizat din dorinta de a crea legaturi intre mediul universitar si mediul de afaceri, intre pasionatii de cultura si mediul cultural. Totodata, prin intermediul acestui site, se va facilita accesul companiilor la proiectele didactice si la cercetarile stiintifice, realizate de catre studenti, masteranzi si doctoranzi, realizate sub atenta supraveghere si indrumare a cadrelor didactice universitare.

Carte Diem! Carturesti – 12 ani de file rasfoite

In 1605 Don Quijote pleca in cautarea aventurilor cavaleresti dintr-o biblioteca. Aproape patru secole mai tarziu, intr-o cladire bucuresteana de pe Strada Edgar Quinet, nr. 9, o librarie micuta pornea in propria ei aventura cavalereasca: aceea de salvare a lecturii ca mod de viata. Joi, pe 22 noiembrie, se implinesc doisprezece ani de atunci. Doisprezece ani de Carturesti.

Jurnalul Almei

Ii plac agendele, este fascinata de mister si de magie si este mereu in cautarea cunoasterii. Alma Andrei, coordonatorul Centrului de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament -- CIPO din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", este fascinata de oameni, fiind ea insasi un om fascinant.

Visul American al unui ilustru matematician roman – ieseanul Constantin Corduneanu

Pentru multi oameni matematica reprezinta doar cosmarul vietii lor de elev sau student. Pentru Profesorul Emerit Constantin Corduneanu de la University of Arlington Texas, fondatorul revistei "Libertas Mathematica" si editorul acesteia timp de 31 de ani, cele doua notiuni - libertate si matematica, au alte conotatii. Revista "Libertas Mathematica" este un vis american atipic, un simbol pentru libertatatea politica si de expresie, pentru spiritualitatea matematicienilor romani nevoiti sa-si paraseasca tara inainte de 1989.

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina, Luc Montagnier, vine in Romania

ALUMNUS CLUB pentru UNESCO impreuna cu FUNDATIA SPANDUGINO vor organiza in perioada 17 - 19 septembrie 2012 evenimentul pilot al proiectului MOMENTUL MAGELLAN, ce va consta in invitarea in Romania a laureatului Premiului NOBEL pentru Medicina, profesorul Luc Montagnier, care va intra intr-un dialog cultural-stiintific cu academicianul Solomon Marcus. Intalnirea se va desfasura sub semnul Momentului MAGELLAN al Medicinei si va marca primul an de existenta a proiectului.

Se intampla la IASHINGTON: Educatie, internationalism si culturile lumii!

Tineri entuziasti, dornici de performanta, cu ambitii indraznete si minti creative. Ei sunt cei care organizeaza si anul acesta in Iasi conferinta internationala IASHINGTON. Vorbim despre voluntarii organizatiei non-guvernamentale AIESEC Iasi, care in perioada 3-9 septembrie 2012 vor sa aduca 90 de participanti de peste mari si tari si 60 de delegati romani pentru a participa la IASHINGTON.

Din laborator, la locul crimei – Teste rapide de stabilire a ADN elaborate de dr. Frederic Zenhausern de la Universitatea din Arizona

Coautor al multor publicatii stiintifice (peste 70), profesor la Universitatea din Arizona si cercetator la Centrul de Cercetare Tehnologica din Chandler, Arizona, Frederic Zenhausern, face progrese remarcabile in stiinta investigatiilor din domeniul criminalistic (crime-scene investigation). Munca sa pentru imbunatatirea medicinei si sigurantei nationale il recomanda ca pe un nume de referinta in stiinta.

Contemporanis va invita la teatru!

In perioada 07-11 mai 2012, Asociatia Contemporanis organizeaza a patra editie a Festivalului national de teatru studentesc ContemporanIS. Programul evenimentelor include 6 spectacole studentesti, 4 conferinte, doua spectacole de gala si doua concerte.

Veniti alaturi de Cristian!

Echipa Empathy, formata din 17 tineri masteranzi ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in colaborare cu Fundatia Star of Hope Romania si cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, va invita sa luati parte la evenimentul cultural artistic organizat in scop caritabil "In pas cu tine". Evenimentul va avea loc joi, 10 mai, la Teatrul Luceafarul din Iasi, incepand cu ora 19. Spectacolul se adreseaza iesenilor indiferent de varsta si preferinte artistice, oferind momente de teatru, dans si muzica.

"E frumos ca am 22 de ani si toata libertatea sa visez"!

Cand am aflat ca Romania va merge la Eurovision m-am intrebat oare ce public va avea in sala de spectacole de la Baku? Oare va fi in sala macar un roman, exceptandu-i pe cei care vor insoti artistii? Si cum lucrurile bune vin mereu la oamenii pregatiti, raspunsul mi l-a oferit Marina Uliniuc, o tanara ambitioasa care are grija de proiectele AIESEC in Azerbaijan. Ne-a povestiti despre proiectele ei, am aflat ca va scrie o carte, ne-a impartasit multe despre viata printre azeri, despre care am aflat ca sunt oameni foarte calzi si primitori. Mai ca te-ai gandi sa-ti petreci vacantele alaturi de ei!

PR OUTLooK – Invata de la cei mai buni!

Dupa doi ani de pauza, PRIME Iasi relanseaza proiectul PR OUTLooK – o conferinta care are ca invitat un specialist din domeniul Comunicarii, din afara granitelor. Studentii de la specializarile Comunicare si Relatii Publice, Relatii Publice si Publicitate, precum si cele adiacente: Marketing si Comunicare in Afaceri si Jurnalism, vor avea ocazia sa invete din culisele Relatiilor Publice si Comunicarii de la practicieni de succes care profeseaza în America. Subiectul editiei curente, The essentials of institutional PR, va fi dezbatut impreuna cu Kenneth Wetzel – Seful Biroului de Presa al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Intalnirea va avea loc la Iasi, pe 15 martie.

RIUF -- Ce vor sa studieze romanii in strainatate si de ce s-ar intoarce in tara

Cel mai mare targ de universitati Romania si Europa de Est (si singurul targ educational din zona Moldovei) isi va lansa oferta si la Iasi. Romanian International University Fair, sau RIUF, in limbaj simplificat, numara in acest an zece editii. Bilantul va fi rotund pe 22 martie, cand elevi si studenti se vor intalni cu reprezentanti ai universitatilor din Marea Britanie, Olanda, Suedia, Danemarca, Franta si SUA. Ei vor putea participa la workshopuri (sustinute de reprezentanti ai universitatilor care vor povesti despre cum e viata de student in acea tara lor si la universitatea lor), vor afla noutati si isi vor putea creiona un plan pentru viitorul lor. In acest an vor participa la targ si universitati din Romania. Printre participanti se numara universitati de prestigiu precum University of Cambridge, University of Oxford, Princeton University, King's College London si Imperial College London.

TrainsFORMATION !

Active Learning Institute, cu sustinerea humans – PEOPLE ACADEMY, pregateste un program de training pentru studenti, ce se va desfasura in aceasta toamna in Iasi, incepand cu data de 23 octombrie. Programul este conceput in 5 module, pe cinci tematici de interes pentru tineri, atat de moment, cat si pentru viitor: dezvoltare personala, abilitati de prezentare, dezvoltarea creativitatii, dezvoltarea carierei si leadership.

Prima sesiune - ne pas oublier

Prima sesiune, la fel ca si prima zi de scoala, nu se uita niciodata. Daca in liceu stateam toti cu inima la gura sa luam 8, 9 sau 10 la teze, la facultate lucrurile iau o turnura alarmanta pentru ca esentialul e sa iei nota de trecere.

sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi