Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Universitaria

Din laborator, la locul crimei – Teste rapide de stabilire a ADN elaborate de dr. Frederic Zenhausern de la Universitatea din Arizona

Coautor al multor publicatii stiintifice (peste 70), profesor la Universitatea din Arizona si cercetator la Centrul de Cercetare Tehnologica din Chandler, Arizona, Frederic Zenhausern, face progrese remarcabile in stiinta investigatiilor din domeniul criminalistic (crime-scene investigation). Munca sa pentru imbunatatirea medicinei si sigurantei nationale il recomanda ca pe un nume de referinta in stiinta.

Cu un Masterat in Administrarea afacerilor – Finante (MBA) de la Universitatea de Stat din New Jersey si un Doctorat in Fizica Aplicata, obtinut la Universitatea din Geneva, Elvetia, dr. Frederic Zenhausern si-a inceput activitatea ca director fondator al Centrului pentru Nanobiostiinta Aplicata la Universitatea de Stat din Arizona, Institutul pentru Biodesign.

"Ne apropiem de migrarea CSI (crime-scene investigation), din laborator, la locul crimei"

Datorita cercetarilor lui Frederic Zenhausern, in viitorul apropiat ADN-ul va putea fi identificat cu ajutorul unor instrumente de dimensiune mica, astfel incat autoritatile nu vor mai fi nevoite sa astepte mostre din laborator.

Prin urmare, testul ADN va putea fi facut in masina politiei sau la granita de catre oficiali ai serviciului de emigrari. Ei vor putea identifica, astfel, mai usor teroristii sau infractorii.

"Ne apropiem de migrarea CSI (crime-scene investigation) din laborator la locul crimei", a declarat Zenhausern, care indeplineste in continuare, functia de director al Centrului de Nanobiostiinta Aplicata si Medicina la UA's College of Medicine din Phoenix, Arizona.

Noua metoda de testare va fi mult mai rapida decat cea traditionala

Dupa ce a incheiat un contract cu FBI-ul, echipa lui Frederic Zenhaustern a elaborat instrumentele de ADN in colaborare cu o companie europeana. Tehnologia testului ADN rapid este verificata in laboratoarele de politie din SUA si Europa. Instrumentul va putea fi comercializat in decurs de 18 luni, potrivit omului de stiinta din statul Arizona, SUA. Noua metoda de testare va fi mult mai rapida decat cea traditionala. In momentul de fata, timpul de identificare al ADN-ului, dupa ce este luat de la locul crimei, dureaza pana la doua saptamani, insa cu noul instrument minimizat, acelasi proces poate fi redus la doua ore.

De asemenea, in cazul in care la frontiera exista persoane suspecte, autoritatile vor putea afla imediat daca acestea au cazier sau daca se afla in baza lor de date. Potrivit doctorului Zenhausern, aceasta metoda este mult mai precisa decat amprentarea. Adiacent cu aceasta, instrumentul portabil de testare ADN poate functiona in caz de dezastre naturale (de exemplu la cutremur), servind la identificarea victimelor.

Domeniul de cercetare al lui Frederic Zenhausern este unul mai extins

Totusi, domeniul de cercetare al lui Frederic Zenhausern este mai extins. Zenhausern efectueaza cercetari si in medicina, studiind metode de individualizare a tratamentului pentru cazurile in care persoana sufera de pe urma radiatiilor cancerigene. Aceste informatii pot fi folosite si in tratarea victimelor in cazul unor expuneri nucleare (de exemplu, daca se detoneaza o bomba). "Tratamentul individualizat va fi folosit in munca cu «genome», o harta ce arata constructia genetica a persoanei. Astfel, vom putea sa ii administram pacientului un cocktail de medicamente corespunzator profilului sau personal", sustine omul de stiinta.

Energie electrica pentru avioane

Frederic Zenhausern este, in acelasi timp, autorul unui program finantat de "Science Foundation Arizona" si compania "Boeing", care vizeaza folosirea combustibilului curat la avioanele comerciale si militare, pentru a genera energie electrica. Dl. Zenhausern detine functia de investigator senior adjunct la "Translational Genomics Research Institute".

Frederic Zenhausern – un cercetator cu o bogata experienta

"Doctorul Zenhausern este unul din cei mai originali, creativi si ingeniosi cercetatori cu care am lucrat in ultimii peste 30 de ani", a declarat dr. Jefrey Trent, presedintele Institutului de Cercetare Stiintifica. Frederic Zenhausern detine, de asemenea, o serie de functii in cercetare, printre care se numara cea de Visiting Scientist, la Centrul de Cercetare IBM "T. J. Watson" din New York, cea de sef al grupului pentru masurari fizice, la Firmenich Inc., New Jersey, sau de vicepresedinte pentru tehnologii avansate la Alpha-MOS America, Inc., New Jersey si cea de manager pentru fizica microdispozitivelor, la Motorola Labs, Arizona.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi