Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Universitaria

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina, Luc Montagnier, vine in Romania

ALUMNUS CLUB pentru UNESCO impreuna cu FUNDATIA SPANDUGINO vor organiza in perioada 17 - 19 septembrie 2012 evenimentul pilot al proiectului MOMENTUL MAGELLAN, ce va consta in invitarea in Romania a laureatului Premiului NOBEL pentru Medicina, profesorul Luc Montagnier, care va intra intr-un dialog cultural-stiintific cu academicianul Solomon Marcus. Intalnirea se va desfasura sub semnul Momentului MAGELLAN al Medicinei si va marca primul an de existenta a proiectului.

Profesorul Luc Montagnier este absolvent al Facultatii de Medicina si al Facultatii de Stiinte Biologice ale Universitatii din Paris. La vârsta de 23 de ani devine asistent universitar. Dupa o perioada fructuoasa de stagiu postdoctoral in doua laboratoare britanice, isi va petrece urmatorii ani de cariera in renumitele Institute Franceze: Institutul Curie si, aproape 30 de ani, in Institutul Pasteur din Paris. In cadrul noului Departament de Virusologie de la cel din urma Institut, va fonda Unitatea de Cercetare Virala Oncologica, unde isi va dedica activitatea: 1) studiului virusurilor cancerigene, in special retrovirusurilor oncogene, 2) aspectelor biochimice ale interferonului si a transformarilor maligne, inclusive la schimburile membranare in relatie cu cresterea pe mediul de agar, o noua proprietate a celulelor maligne din culturi, la descoperirea carora a contribuit.

Solomon Marcus a urmat cursurile Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. A obtinut ulterior titlurile stiintifice de doctor in matematica si doctor docent. Dupa absolvirea facultatii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. Profesorul Solomon Marcus este autor a unor numeroase studii interdisciplinare si carti ce privesc analiza matematica, topologia, utilizarea matematicii in lingvistica, in analiza teatrala, in stiintele naturale si sociale s.a. A publicat peste 50 de volume in România, traduse in mai multe limbi europene (precum engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa etc.) si nu numai, si aproximativ 400 de articole aparute in reviste stiintifice sau de specialitate din Europa, SUA, Canada, America de Sud, Japonia, India etc. Opera sa a fost citata de peste 1000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. In anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

Proiectul MOMENTUL MAGELLAN, ce se va derula pe parcursul a patru  ani (2012-2016), reprezinta contributia româneasca la PROGRAMUL GLOBAL ETHICS – initiat de Federatia Mondiala a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, si are ca scop lansarea unui demers creator prin punerea in valoare a patrimoniului cultural-stiintific national si european. De asemenea, proiectul isi propune aducerea la aceeasi masa de discutii a unor actori relevanti din sfera academica, a institutelor stiintifice, culturale, a sectorului guvernamental si non-guvernamental. MOMENTUL MAGELLAN se naste printr-o conjugare armonioasa dintre stiinta, cultura si educatie, punându-se accent pe moralitatea realitatii si pe etica veritabila, universal acceptate.

Programul „GLOBAL ETHICS : SAVE THE PLANET EARTH” isi propune pe termen lung identificarea unor modalitati de implementare a unor modificari si remodelari ale sistemului global la nivel economic, social, ecologic. Programul se doreste a fi un promotor in trezirea sentimentului de solidaritate si cooperare intre diferite civilizatii, in incurajarea schimbului si interactiunii la nivel global pentru a asigura mobilizarea si constientizarea oamenilor asupra importantei respectarii eticii globale. Aceasta mobilizare este necesara pentru generatiile viitoare, care ar avea posibilitatea de a trai in armonie.

Invitati. Printre invitatii de onoare la acest dialog se numara Presedintele Federatiei Mondiale a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, George On Christophides; Reprezentantul UNESCO Paris, Ana Dumitrescu; Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin; Managerul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel; Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Puiu Hasotti, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, ai Guvernului României, precum si lideri ai mediului de afaceri din România.
Programul evenimentului este urmatorul:

18 septembrie 2012 -  Universitatea de Medicina si Farmacie

11.00 – 11.20 -   Conferinta de presa in cadrul careia va fi lansat proiectul MOMENTUL 
MAGELLAN al Medicinei, contributia romaneasca la programul Global Ethics,  
initiativa a Federatiei Mondiale a Cluburilor pentru UNESCO.

11.20 – 12.00  -  Lansarea cartii „Laureatul Nobel si calugarul” editata de Editura SPANDUGINO.

12.00 – 13.00 - Conferinta medicala „Factorul infectios in bolile cronice”, sustinuta de laureatul premiului Nobel, Luc Montagnier.

Ateneul Roman

18.30 – 20.30 - Dialog intre prof. Luc Montagnier si academicianul Solomon Marcus

19 septembrie 2012

Vizitarea Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi