Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Universitaria

RIUF -- Ce vor sa studieze romanii in strainatate si de ce s-ar intoarce in tara

Cel mai mare targ de universitati Romania si Europa de Est (si singurul targ educational din zona Moldovei) isi va lansa oferta si la Iasi. Romanian International University Fair, sau RIUF, in limbaj simplificat, numara in acest an zece editii. Bilantul va fi rotund pe 22 martie, cand elevi si studenti se vor intalni cu reprezentanti ai universitatilor din Marea Britanie, Olanda, Suedia, Danemarca, Franta si SUA. Ei vor putea participa la workshopuri (sustinute de reprezentanti ai universitatilor care vor povesti despre cum e viata de student in acea tara lor si la universitatea lor), vor afla noutati si isi vor putea creiona un plan pentru viitorul lor. In acest an vor participa la targ si universitati din Romania. Printre participanti se numara universitati de prestigiu precum University of Cambridge, University of Oxford, Princeton University, King's College London ?i Imperial College London.

Un studiu al EDUCATIVA derulat la ultima editie a RIUF arata ca motivele principale ale tinerilor romani care pleaca la studii in strainatate sunt oportunitatile sporite de peste hotare, fie ele educationale sau de cariera, invatamantul de calitate si acumularea de experienta profesionala internationala.

RIUF 2012 (www.riuf.ro) ofera raspunsuri detaliate la aceste intrebari. A zecea editie a Romanian International University Fair, cel mai mare targ de universitati internationale din Europa de Est, va avea loc pe data de 17-18 martie la Bucuresti, pe 20 martie la Timisoara si pe 22 martie la Iasi.

De ce studii in strainatate?

Principalul motiv invocat pentru a pleca la studii este reprezentat de oportunitatile sporite, fie ele educationale sau profesionale, existente in strainatate, calitatea invatamantului de afara, experienta dobandita prin intermediul studiului in strainatate. Unii spera sa gaseasca un trai mai bun in alta tara, altii spun ca isi doresc sa se dezvolte personal si profesional, altii declara ca studiul afara le poate aduce un job mai bun. Printre celelalte motive mentionate se numara si oferta educationala mai larga (lipsa domeniului de studiu din oferta universitatilor romanesti), perfectionarea limbii straine sau diplome mai bine vazute.

Ce domenii sunt cele mai cautate si in ce tari

Domeniul cel mai interesant pentru studentii romani este Business, urmat de IT&Computer Science si Marketing, apoi economie, jurnalism si limbi straine, management turistic, politica si REI. Printre programele ce pot fi gasite la RIUF se numara si criminalistica, inginerie aeronautica, design vestimentar, ilustratie si animatie si multe alte cursuri specifice din diferite domenii.

Privind tarile in care-si doresc sa studieze, destinatia preferata a Romanilor ramane Marea Britanie, urmata de Danemarca, SUA, Germania si Olanda. Romania se afla pe locul 6, un sfert dintre vizitatorii RIUF declarand ca sunt interesati de studii in tara natala.

Inapoi in Romania dupa absolvire?

Cand vine vorba de intoarcerea in tara, putini au spus ca nu s-ar mai intoarce deloc. Cei mai multi au spus ca s-ar intoarce pentru familie, prieteni, rude sau pentru Romania. Urmatorul motiv mentionat a fost un job bun sau dezvoltarea unei afaceri proprii. Romanii isi doresc sa se intoarca in tara si pentru a schimba ceva in mediul economic, politic si social romanesc sau sa aplice in tara cunostintele pe care le obtin studiind in strainatate. Multi dintre aplicantii la fostele editii ale RIUF au recunoscut ca targul a fost o sansa reala pentru dezvoltarea lor. "Cred ca a fost vorba mai mult de o imensa curiozitate, alimentata si de povestile prietenilor si colegilor care au mai avut parte de o astfel de experienta.

Imi doream sa am parte de o educatie de calitate, de un mediu de invatare si de viata internationala, de independenta, incercarile, calatoriile, prieteniile, diversitatea pe care le ofera o astfel de experienta", ne-a spus Alexandra (23 de ani). "Am descoperit un program de master care imi oferea seminarii de dezvoltare a unor soft skills cu diverse companii multinationale, posibilitatea de a lucra alaturi de o companie in vederea rezolvarii unei probleme reale cu care se confrunta si obligativitatea unei experiente printr-un stagiu de practica sau job in afara tarii natale", am aflat si de la D.M. (25 de ani).


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi