Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Universitaria

Sticul.ro - legatura dintre stiinta, cultura si mediul de afaceri

La inceputul lunii, Iasul s-a imbogatit cu un nou proiect. Este vorba despre Sticul, un demers realizat din dorinta de a crea legaturi intre mediul universitar si mediul de afaceri, intre pasionatii de cultura si mediul cultural. Totodata, prin intermediul acestui site, se va facilita accesul companiilor la proiectele didactice si la cercetarile stiintifice, realizate de catre studenti, masteranzi si doctoranzi, realizate sub atenta supraveghere si indrumare a cadrelor didactice universitare.

Scopul acestui proiect online, www.sticul.ro, este acela de a deveni un site in care stiinta si cultura sa fuzioneze intr-o perfecta armonie ( STICUL = Stiinta + Cultura ). Pentru realizarea acestui obiectiv, echipa Sticul.ro si-a propus sa creeze o baza de date care sa cuprinda cercetari stiintifice, din toate domeniile, neimplementate, inca, dand, astfel, un impuls atat studentilor, masteranzilor si doctoranzilor cu aspiratii inalte, cat si firmelor ce doresc atragerea de noi cunostinte. Toate aceste cercetari, realizate sub atenta supraveghere si indrumare a cadrelor didactice universitare, vor fi publicate pe site, in cadrul sectiunii „Stiinta” si vor putea fi, mai apoi, accesate de catre persoanele sau companiile interesate de o posibila colaborare intre ei si realizatorii proiectului.

Fa lucrurile sa se intample!

In cadrul sectiunii „Cultura”, se doreste o mai buna promovare a unor altfel de evenimente culturale, civice si de business. Asadar, Sticul.ro va informa vizitatorii cu privire la evenimentele inedite si de un real rafinament, ce raman, uneori, necunoscute publicului larg si ii va aduce mai aproape de ei pe oamenii valorosi ai vremurilor nostre. Echipa Sticul.ro isi propune, totodata, atragerea de tineri talentati, dornici de a-si forma condeiul si de a-si face auzita vocea, prin publicarea de articole diverse, dedicate segmentului cultural, si de recenzii de carte, teatru, film, muzica.

Cea de-a treia sectiune (aflata, inca, in constructie) a site-ului este o platforma de interactiune intre mediul universitar si mediul de afaceri. Prin intermediul acesteia, se doreste punerea la dispozitia studentilor, cu ajutorul firmelor, locuri de practica si medii in care acestia sa isi realizeze cercetarile cu o eficienta si eficacitate sporita.

Despre echipa Sticul.ro

Echipa Sticul.ro este alcatuita, pentru moment, din trei tineri ambitiosi, ce cred in diversitatea culturala si interdisciplinara, ce cred ca, inca, mai exista atat tinere valori, care pot contribui la dezvoltarea armoniasa a tarii, cat si persoane importante, din mediul universitar si din cel de afaceri, care  doresc sa contribuie la evolutia tinerilor cu teluri inalte.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi