Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Universitaria

Contemporanis va invita la teatru!

In perioada 07-11 mai 2012, Asociatia Contemporanis organizeaza a patra editie a Festivalului national de teatru studentesc ContemporanIS. Programul evenimentelor include 6 spectacole studentesti, 4 conferinte, doua spectacole de gala si doua concerte.

Festivalul studentesc de teatru ContemporanIS este un eveniment national, avand ca participanti studentii celor mai importante universitati de teatru din tara. Anul acesta, trupele de teatru vin de la facultatile din Cluj, Iasi si Bucuresti. In premiera, ContemporanIS IV va invita sa participati in mod gratuit la trei spectacole profesioniste din Iasi in cadrul sectiunii [Off]. In categoria spectacolelor de gala sunt invitate doua productii ale Asociatiei Colectiv A si Teatrului "Maria Filotti" din Braila.

Printre invitatii din acest an se numara dramaturgul si regizorul Gianina Carbunariu, regizorul Radu Afrim, coregraful Florin Fieroiu, solista de jazz Luiza Zan si chitaristul Alex Man.

"Ca in fiecare an si editia 2012 vine mai densa, mai bine 'echipata' decat precedenta. Vom avea nouasprezece evenimente in cinci zile si ne mandrim cu faptul ca mare parte dintre acestea sunt o premiera pentru publicul iesean", a declarat Vlad Socea, directorul festivalului ContemporanIS. www.contemporanis.ro.

Prima dintre conferinte l-a avut ca invitat pe regizorul Radu Afrim. Discursul sau "Sedus pe ruseste si abandonat pe româneste? – conditia studentului in facultatile de teatru din România" a oferit o alta perspectiva asupra metodei de instruire in facultati. Se face o paralela intre farmecul si profesionalismul scolii rusesti de teatru si dusul cu apa rece pe care studentii il primesc in sistemul românesc.

Radu Afrim este regizor de teatru si are adunate in portofoliu premii precum: Premiul Prima, CultuRAAL, UNITER. A doua conferinta va fi sustinuta de Florin Fieroiu si va avealoc in barul "La Baza", pe 10 mai, de la ora 15. Florin Fieroiu este unul dintre cei mai importanti dansatori si coregrafi din peisajul artistic din Romania. In anul 1992, impreuna cu Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea si Irina Costea infiinteaza "Grupul Marginalii", prima companie independenta din domeniul dansului contemporan romanesc.

Ultima conferinta are loc pe 11 mai la Teatru FIX, de la ora 15 si o are ca invitata pe regizoarea Gianina Carbunariu. Aceasta este una dintre personalitatile puternice ale teatrului romanesc, o artista in adevaratul sens al cuvantului. Isi scrie singura piesele, in functie de temele care o intereseaza si dupa o documentare temeinica si a demonstrat din plin ce poate face un tanar pasionat de actorie.

* * *

"ContemporanIS a aparut în 2007 ca Festival de Teatru Studentesc, iar in 2011 a devenit o asociatie producatoare de spectacole si evenimente culturale. În acest sens, sustinem si incurajam formele noi de expresie si faciliaam accesul tinerilor la actul de cultura", am aflat de la Andreea Altam, responsabil PR..

Asociatia Contemporanis

ContemporanIS a aparut in 2007 ca Festival de Teatru Studentesc, iar in 2011 a devenit o asociatie producatoare de spectacole si evenimente culturale. In acest sens, sustinem si incurajam formele noi de expresie si facilitam accesul tinerilor la actul de cultura.

Contemporanis va invita la teatru!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi