Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Wines

"Caravana Somelierilor" ajunge si la Iasi

Incepand cu luna septembrie 2012, Organizatia Somelierilor din Romania (OSR 2011) si Vinul.ro lanseaza proiectul intitulat "Caravana Somelierilor", un amplu program national de educare a consumatorilor in arta degustarii vinurilor si asocierea acestora cu mancarea.

Vinul saptamanii: Freixenet Cordon Rosado Seco

In plina desfasurare a campaniei de promovare a consumului de vin rose, Primavara in Rose, am hotarat ca titlul de "Vin al saptamanii" sa mearga catre cava Freixenet Cordon Rosado Seco, vin adus in Romania de Heinrig Distribution.

Vinul saptamani: Sole Roze 2011

Cum primavara aceasta culoarea la moda pare sa fie "rose-ul", titlul de "Vin al saptamanii" merge catre unul dintre participantii la "Primavara in Rose", campaniei de promovare a consumului de vinuri rose, organizata de Vinul.Ro in perioada 5 mai – 5 iunie.

Vinul saptamanii -- Sfantul Gheorghe Cupola Sanctis 2010

Vinul acestei saptamani, Sfantul Gheorghe Cupola Sanctis 2010(IG Dealurile Olteniei, 13,5% vol. alc., sec, prod.: Crama Oprisor), este un cupaj creat de enologul Liviu Grigorica din Cabernet Sauvignon si Merlot.

Vinul saptamanii: Flamboyant 2009

Recolta 2009 a reusit sa dea cel mai bun Flamboyant (DOC Dealu Mare, 14,8% vol. alc., sec), din cele aparute pana acum, in degustarea Vinul.Ro cupajul "icon" al cramei Davino obtinand cel mai mare punctaj acordat unui vin romanesc: 95 de puncte.

Zilele Vinului Bun

Pasionatii de vinuri vor avea ocazia sa cunoasca unele dintre brandurile Romaniei, in cadrul expozitiei Zilele Vinul.Ro, eveniment ce se va desfasura la Iasi, pe 22 si 23 martie. Organizat de Vinul.Ro, in parteneriat cu binecunoscutul magazin Good Point, targul isi propune promovarea vinurilor de calitate in randul consumatorilor avizati.

Recomandarea Paharnicului: Les Faitieres Riesling 2009, Orschwiller

Pe lânga Chardonnay si Sauvignon Blanc, Rieslingul este soiul alb care se afla, la nivel mondial, în "top trei" din punct de vedere al vânzarilor. Un soi privilegiat, am putea spune. De cele mai multe ori se vinifica în stare pura, fara baricare, oferind totusi o mare complexitate aromatica ce acopera întreg registrul fructat cât si cel mineral.

Un vin nou, o carte noua si un sejur pe Luna

"La zece ani dupa ce ne-a oferit Abatia, Dan Dobos vine cu un nou roman, DemNet, despre care se va vorbi, cu siguranta, inca vreo zeci ani de aici inainte" -- Michael Haulica

Pinot Noir Anima 2007


Degustat de editorii www.Vinul.Ro, Pinot Noir Anima a primit 86 de puncte, incadrandu-se astfel in categoria vinurilor de recomandat.

Degustare de vin pe plaiuri bucovinene


Joi, de ziua Sfantului Ilie Palie, agentia Icar Tour si oenologii de la Vinia va dau intalnire in pridvorul Popasului Domnesc de la Voronet. In pahare aburinde va vor astepta vinurile pregatite pentru o degustare in zi de sarbatoare.

Pocalurile de la Dumbrava


Vinuri în Herghelia Mariei Sale este noua propunere a agentiei Icar Tours Iasi pentru toti cei care apreciaza rodul podgoriilor din Moldova.

Bloggerii de vin au (de)gustat Iasul


Uite ca am trait-o si pe asta – am discutat despre vin la Morga! Iar daca as spune ca licorile au fost descântate de proprietarii unor bloguri veniti de prin toata tara, cu siguranta as atrage toate afuriseniile celor neplimbati pe net! N-as fi ratat o astfel de întâlnire pentru nimic în lume, mai ales ca lista de discutii începea cu un manifest -- "Eu nu sunt blogger". Manusa a fost aruncata de Dan Dobos, iar onor asistenta a trebuit sa explice functiile unui blog. La lectie au fost scosi nu numai tinerii de la Asociatia Studentilor Jurnalisti, ci si invitatii lui Razvan Avram, cel care i-a adus la Iasi pe Vindependenti, adica pe bloggerii de vin din tara.

Degustari de vinuri de Iasi

"Degustari de vinuri de Iasi" este un eveniment ce incheie o actiune initiata anul trecut, prin care Florin Barhalescu, directorul general al Icar Tours, si colaboratorii sai si-au propus sa scoata din crame licorile uluitoare ale Moldovei si sa le prezinte tuturor cu ajutorul specialistilor in vinificatie, degustatorilor profesionisti, specialistilor in turism si al tuturor celor interesati de podgorit.

Din povestile vinului - la un taifas cu Razvan Avram, maestrul de ceremonii de la Good Point

Un "Print si doua castele" este tema noii calatorii in lumea vinului propusa de Razvan Avram, maestrul de ceremonii de la Good Point, un cochet magazin de "fineturi", aflat pe strada Sfantu Lazar din Iasi. Gazdele ne vor aseza la masa alaturi de somelierul Laurentiu Achim, cu care vom sorbi din cupele cu "vinurile fine romanesti" de la VINARTE. Invitatia este la fel de seducatoare ca si cea de la sfarsitul anului trecut, cand am asistat la turnirul vinurilor romanesti, in fapt o intrecere intre doua domnite -- Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Neagra s-au batut pentru inima iubitorului de vin. Despre seara petrecuta in anturajul printului am discutat cu Razvan Avram, care ne-a sedus cu cateva informatii si ne-a facut curiosi si insetati.
Companie producatoare de vinuri infiintata in anul 1998 de catre Sergio Faleschini, VINARTE exploateaza 335 de hectare de vie pe trei domenii: Castel Starmina (Vanju Mare-Mehedinti), Castel Bolovanu (Samburesti-Olt) si Villa Zorilor (Dealu Mare-Buzau).
Doua dintre cele mai bune vinuri romanesti produse in ultimii ani provin de la VINARTE. -- "Prince Matei", medaliat cu aur la concursul "Mondial du Merlot", si "Sirena Dunarii", un Riesling care a obtinut aurul la "Premiile de Excelenta Vinul.ro". Oare si restul vinurilor de la VINARTE sunt pe masura? Haideti sa aflam impreuna. Prince Mircea, Castel Starmina si Castel Bolovanu sunt cele trei capete de afis ale acestei degustari. Impreuna cu Razvan Avram deschidem seria Povestilor Vinului, pe care va rugam sa le scriem impreuna.

Regal spumant

Orice petrecere care se respecta contine un ingredient care aduce buna dispozitie si care, de obicei, vine odata cu momentul de maxima bucurie al acelei reuniuni. Iar cand evenimentul este de inalta tinuta, ingredientul de care vreau sa va povestesc este obligatoriu prezent, revarsandu-se in valuri inspumate aproape pe tot cuprinsul globului pamantesc. Asta da globalizare!

VINUL SI SANATATEA - text de Felicia Ghimpu, expert in turismul vinului, profesor asociat la Universitatea "Petre Andrei" Iasi

"Persoanele care nu beau deloc vin sau alte bauturi alcoolice cat si alcoolicii sunt mult mai sensibile la stres decat bautorii moderati de vin. Si nu in ultimul rand, vinul este un "elixir social" ce imbunatateste relatiile intre oameni, numai daca este consumat cu masura".

"Vinul are, in primul rand, rolul de recunoastere a arborelui genealogic al spiritualitatii individuale" - dialog cu Daniela Manzateanu, EOQ Food Safety System Manager-Casa de Vinuri ABV Iasi

"Ne-am propus sa pastram istoria intacta, dar sa ii oferim ceea ce de-a lungul anilor a devenit ideal pentru noi, un vin care sa poarte in el traditie si care sa satisfaca si cele mai sofisticate gusturi prin folosirea unei tehnologii moderne"

Vinul saptamanii: Delectatio - recomandare din partea Casei de Vinuri A.B.V. Invest Iasi

Un vin sec, aromat, cu adieri de fan proaspat cosit

ISTORIA VINULUI - de Felicia Ghimpu, specialist in turismul vinului, profesor asociat la Univesitatea "Petre Andrei" din Iasi

Vinul este una din primele creatii ale umanitatii, ocupand un loc privilegiat in numeroase civilizatii. Se pare ca popoarele nomade elaborau ocazional vin din vita de vie salbatica, inca de acum 6-7000 de ani. Cand aceste popoare au devenit sedentare, vita-de-vie a fost, alaturi de maslin si smochin, una din primele plante cultivate.

Saperavi 2007 – Tiflisi Marani, Georgia

Dan Silviu Boerescu, fost redactor-sef Playboy Romania, actualul om din spatele site-ului bucatarescu.ro, dar si co-autor a doua carti de vinuri, ne-a onorat saptamana aceasta cu o poveste despre un vin razboinic.

Cabernet Sauvignon Chateau Golan, 2005 - Cezar Ioan, www.vinul.ro

E vorba de un vin rosu profund, cu tente caramizii (nu va asteptati sa fie portocaliu, ci doar brun), cu un nas intens de coacaze coapte si piper verde, asezonat cu nuante de ierburi aromate si menta.

Moldova vitivinicola - text de Felicia Ghimpu, specialist in Turismul vinului, profesor asociat al Facultatii de Economie, Universitatea "Petre Andrei" din Iasi

Moldova reprezinta cea mai mare regiune viticola a tarii cu plantatii ce se intind pe toata suprafata sa ceea ce permite, datorita vastei arii pe care o cuprinde, producerea unei game complete de vinuri albe, rosii, aromate si spumante.

Vinul saptamanii: La Cetate, Merlot 2008

Vinul acestei saptamâni este un "clasic" care a confirmat an de an calitatea exceptionala a terroir-ului din Mehedinti. La degustarea anuala de Merlot, organizata de juriul Vinul.ro în urma cu doua saptamâni, La Cetate 2008, de la Crama Oprisor, s-a clasat pe locul doi, cu un scor remarcabil – 82 de puncte.

Merlot Rose 2009, Corcova Roy & Damboviceanu

Pentru recomandarea de saptamana ar trebui sa-i multumiti, de fapt, managerului de la "Bonne Bouche" (http://www.bistrovin.ro/), un restaurant bucurestean cu pretentii si cu mare accent pe vinuri. El mi-a transmis o informatie interesanta: rose-ul de mai jos, desi abia intrat de cateva saptamani in vanzare in acest restaurant, a depasit deja alte produse similare si cu o istorie mai veche. Si continua sa creasca...

Cum m-am indragostit de licoarea lui Bachus - Text de Felicia Ghimpu, specialist in Turismul vinului, profesor asociat al Facultatii de Economie, Universitatea "Petre Andrei" din Iasi

"Vinul este cea mai sanatoasa si mai igienica dintre toate bauturile", spunea Pasteur. Asa imi incep seria seminariilor cu studentii mei si pe parcursul unui semestru le demonstrez ca vinul nu e numai atat. Este singura licoare din lume ce si-a dezvoltat propria cultura, care a fost pomenita in mari scrieri ale omenirii, care are propriul zeu – Bachus (la romani) sau Dionysos (la greci), care ne insoteste in cele mai importante momente ale vietii noastre.

"Sunt si eu un calator pe drumul vinului si-atata tot"- dialog cu Cezar Ioan sau. de vorba cu vinul.ro

Editor al primei publicatii lunare despre vin, suplimentul lunar Connaisseur, membru în juriul Concorso Enologico Internazionale, Verona - 2005 (Italia) si membru fondator al clubului "Presa de vin", recunoscut ca fiind cel mai activ ziarist care scrie despre vinuri în România. Am stat la un pahar de vorba cu Cezar Ioan si l-am tot iscodit vreme de cateva ceasuri, in care el a povestit despre vin, noi am ascultat, apoi am dus vorba mai departe.

"Muzeul National al Viei si Vinului. Acesta este proiectul meu profesional, dar si de viata"- dialog cu dl Catalin Paduraru, managerul Vinexpert

Cind ne-am decis sa deschidem o "galerie" de vinuri pe siteul revistei am tinut neaparat sa avem opinia unui specialist. Norocul a fost de partea noastra si ne-a indrumat catre dl Catalin Paduraru, managerul firmei Vinexpert Bucuresti. Am discutat cu domnia sa despre vinuri, am stat la povesti si am facut planuri in jurul unui pahar cu vin.

sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi