Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Wines

Bloggerii de vin au (de)gustat Iasul

Uite ca am trait-o si pe asta – am discutat despre vin la Morga! Iar daca as spune ca licorile au fost descântate de proprietarii unor bloguri veniti de prin toata tara, cu siguranta as atrage toate afuriseniile celor neplimbati pe net! N-as fi ratat o astfel de întâlnire pentru nimic în lume, mai ales ca lista de discutii începea cu un manifest -- "Eu nu sunt blogger". Manusa a fost aruncata de Dan Dobos (www.dandobos.ro), iar onor asistenta a trebuit sa explice functiile unui blog. La lectie au fost scosi nu numai tinerii de la Asociatia Studentilor Jurnalisti, ci si invitatii lui Razvan Avram, cel care i-a adus la Iasi pe Vindependenti, adica pe bloggerii de vin din tara.

Daca tinerii truditori în ale jurnalismului nu prea au avut raspunsuri la întrebarea "De ce sa-mi fac blog?", cei în culpa au venit cu raspunsuri foarte lamuritoare. "Blogging-ul de vin este o reactie a unor oameni care îsi cauta în simturi raspunsuri la ceea ce piata nu ofera", a explicat Razvan Jurca (www.vinsiplec.winespot.ro), adaugând ca lucrul pe nise, asa cum este cea de vin, ofera si sansa de a scoate în evidenta ceea ce se merita. Cu alte cuvinte, scriem despre ce ne place si nu despre ceea ce eventual s-ar impune.

Blogging-ul este o forma de libertate

Cunoscut inclusiv în new media (prin www.medicalnet.ro/blog/astarastoae), prof. dr. Vasile Astarastoae, directorul Institutului de Medicina Legala si gazda a întâlnirii, a oferit câteva amanunte ce tin de psihologia consumatorului (fie el de vin, de internet ori de presa) si le-a spus tinerilor jurnalisti ca blogul este un mediu cu acces direct, fara cenzura. Ai ceva de spus, spui si gata! Dar ai grija ce spui si cum spui, fiindca limbajul liber nu exclude lipsa cunostintelor de limba româna. "Blogul mi-a adus multi prieteni. Prin intermediul lui am intrat în grupuri despre care altfel nu as fi auzit sau carora mi-as fi dorit sa ma alatur, dar nu aveam uneltele necesare deschiderii acelor usi", admite Mona Arsulesei (www.vinuripovestite.ro).

"Blogul va poate aduce un job. Prin scriiturile pe care le gazduieste poate fi oricând un CV veritabil", le-a atras atentia Razvan Avram studentilor de la Jurnalism. Eu le-as fi spus ca le poate aduce, în timp, notorietate, prieteni si ca poate fi o forma foarte buna de a-i disciplina si cei mai putin obisnuiti sa-si faca planuri.

Si de ce blog de vin? Pentru ca vei avea alaturi un vehicul cultural cu care sa te poti plimba prin toate podgoriile lumii. "Prin intermediul unor astfel de platforme se poate forma si gustul consumatorului. S-a vorbit foarte putin despre vin si abia acum se pune accent si pe educatie, iar tinerii sunt un teren fertil. Trebuie sa facem diferenta dintre abuz si consumul civilizat de vin", a punctat Felicia Ghimpu, specialist în turismul vinului.

Gustari si degustari

Si pentru ca vinul este legat, obligatoriu, de degustare, oaspetii adusi la Iasi de Razvan Avram si Ana Maria Nazarie au cunoscut una dintre podgoriile tinere ale Moldovei – Casa Olteanu (www.grammawines.ro) si au sorbit licorile ce se desfata în pahare numai cu acordul lui Catalin Zamfir, oenologul casei. De ospatul cu miel si de alte bunatati nu mai amintesc, iar despre vinurile Casei Olteanu îi astept pe Vindependenti sa se pronunte.

Tot ei vor da note si vinurilor destupate la masa întinsa la Good Point unde, alaturi de cunoscutul Valeriu Cotea, s-au asezat pentru aprecieri Razvan Jurca (www.vinsiplec.winespot.ro), Mona Arsulescu (www.vinuripovestite.ro), George Mitea (www.lucruribune.blogspot.com), Ciprian Haret (www.cipwine.blogspot.com), Nicusor Cazan (www.cazancuvin.ro), Bogdan Bocse (www.vinuldeduminica.blogspot.com), Marius Cristian (www.costachel.ro) si gazda lor, Razvan Avram (www.paharnicul.winespot.ro). Cât despre concluzii, la urmatoarea întâlnire. Tot la Iasi, fireste.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi