Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Wines

Recomandarea Paharnicului: Les Faitieres Riesling 2009, Orschwiller

Pe lânga Chardonnay si Sauvignon Blanc, Rieslingul este soiul alb care se afla, la nivel mondial, în "top trei" din punct de vedere al vânzarilor. Un soi privilegiat, am putea spune. De cele mai multe ori se vinifica în stare pura, fara baricare, oferind totusi o mare complexitate aromatica ce acopera întreg registrul fructat cât si cel mineral.
riesling 2009

Les Faitieres Riesling
(http://paharnicul.winespot.ro/)

Mar al discordiei între viticultorii germani si cei francezi, Rieslingul este revendicat în egala masura de ambele "tabere". Pentru a satisface orgoliile locale, soiul a capatat denumiri diferite în cele doua tari: Rhein Riesling în Germania si Riesling d'Alsace în Franta. Maturarea în sticla îi da Rieslingului note specifice "de petrol", mult apreciate de cunoscatori. Cele mai sofisticate Rieslinguri sunt cele de desert, obtinute fie din struguri deshidratati cu mucegai nobil Botrytis Cinerea (Late Harvest Wine), fie din struguri înghetati (Ice Wine).

Va propun sa exemplificam cele de mai sus cu ajutorul un Riesling alsacian, si anume Les Faitieres Riesling 2009, produs la crama Orschwiller. Culoarea este galben deschis, limpede, cu reflexii verzui. Nasul este ierbos-citric, cu aroma de caise, flori de salcâm si musetel. În gust predomina merele coapte, caisele, perele si lime-ul. Mai apoi apar notele de miez de nuca si de ierburi condimentate putin amarui. Corpul este plin si onctuos, cu 12% alcool si 6 gr. de zahar la litru. Aciditatea intensa da impresia de vin sec, proaspat si mineral. Postgustul este mediu, ierbos, cu note de lemn dulce si putina vanilie. Pentru 35 de lei/sticla puteti lua acasa un Riesling tânar cu o tipicitate aproape perfecta.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi