Artistul Ciprian Romaniuc provoacă publicul la un joc al imaginației, al denumirii-nenumirii, cu ocazia noii sale expoziții de pictură de la Iași, expoziție care va avea loc între 1 și 10 septembrie 2020, la Galeria Victoria, unde vor purea fi văzute 15 dintre cele mai recente lucrări ale sale.
Expoziția se constituie într-o invitație inedită la dialog cu vizitatorii, celor din urmă oferindu‑li‑se posibilitatea de a da un nume fiecăruia dintre cele 15 tablouri. La finalul expoziției, artistul va dărui autorului denumirii, tabloul cu cel mai sugestiv nume primit.
„Cai cu gâturi încolăcite, ce-și aruncă spre infinit picioarele nemăsurat de lungi…, câini gata de atac, vânând clipa de slăbiciune a rivalului…, chipuri cu ochi mici cât punctul sau, dimpotrivă, mari cât ovalul feței… Gesturi și ipostaze, așadar, ce stârnesc furie sau, la fel de bine, calm… De bună seamă, în spatele lor stă un gând sau o întâmplare sau o poveste ce a condus mâna autorului până când pe pânza albă a apărut o formă, o pată de culoare, subordonate întotdeauna sincerității lui, pentru că aici nu poți trișa sau ascunde cine ești. La fel de important pentru autor însă este felul în care vibrează privitorul sau, mai în ton cu vremurile, consumatorul de artă, în fața unui tablou: simțiri, gânduri uitate pe care forma, pata, culoarea, sau pensulația le amestecă de-a valma… Care e titlul pe care privitorul l-ar da tabloului din fața sa? Sunt curios să aflu… De aici… untitled, adică nenumitele tablouri. Vă aștept!”, spune artistul.
Untitled este cea de-a patra expoziție a lui Ciprian Romaniuc, la Iași. Artistul a mai expus la București, în câteva locații reprezentantive, printre care și Palatul CEC.
În luna februarie a acestui an, în cadrul ceremoniei de la Hotelul Traian, Ciprian Romaniuc a donat primului Club Rotary din Iași, cu ocazia aniversării celor 25 de ani de existență, 25 dintre lucrările sale, pentru a susține viitoarele proiecte caritabile ale Clubului.
Ciprian Romaniuc s-a născut la Săveni, în anul 1975. A studiat la Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iași și la Universitatea de Arte „George Enescu”, fiind în prezent membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Expoziția din 1-10 septembrie 2020 va putea fi vizitată în fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 17.00.