ZV-E1 de la Sony prezinta un senzor full-frame pentru filmari profesionale

Compania a anunțat încă o adăugare la linia sa în continuă creștere de camere destinate creatorilor de conținut video, în special vloggeri, cu ZV-E1: primul care dispune de un senzor full-frame de 35 mm.

Acesta caută să fie o alternativă convingătoare, de gamă medie, la camerele Sony Alpha de ultimă generație, inclusiv Sony A7S III, de la care noul ZV-E1 își ia senzorul de 12 MP.

ZV-E1este suficient de mic pentru a il ține și utiliza cu o singură mână pentru înregistrarea selfie-urilor. Sony a introdus o serie de funcții noi pentru ZV-E1 pentru a-și justifica existența alături de A7S III. Are o stabilizare în corp pe 5 axe care ar trebui să ajute la menținerea stabilă a fotografiilor chiar și atunci când depășesc limitele de zoom ale obiectivelor cu montură E mai mari, în timp ce o nouă „stabilizare în mod dinamic activ” promite să fie „30% mai eficientă” decât stabilizarea existentă de la Sony.

ZV-E1 profită, de asemenea, de senzorul său mai mare cadru întreg printr-un mod stabilizator de încadrare administrat de inteligență artificială care, la fel ca si capabilitățile de încadrare automată ale centrului Apple, poate recunoaște în mod inteligent subiecții și poate decupa și reîncadra digital fotografiile în timp real. Utilizatorii pot regla cât de repede reîncadrarea automată urmează un subiect sau, pur și simplu, îl pot mări și micșora la intervale predefinite pentru a face ca o fotografie statică să se perceapa ca fiind mai dinamică.

Camera poate înregistra, de asemenea, versiunea reîncadrată a filmului pe un card de memorie, în timp ce transmite imaginea completă nedecupată de la senzor la un recorder extern conectat prin HDMI.

Ca și în cazul camerelor ZV anterioare de la Sony, ZV-E1 include un buton dedicat pentru activarea bokeh-ului și defocalizarea fundalului, efectul fiind și mai pronunțat acum, în timp ce recunoașterea facială AI va ajusta sau reduce automat efectul bokeh dacă sunt detectate mai multe persoane în

o fotografie, asigurându-vă că ambele fețe sunt focalizate. ZV-E1 preia capabilitățile ușoare de prezentare a produsului, așa că atunci când un vlogger susține un produs pe care îl promovează într-un videoclip, accentul se mută automat pe obiect.

Nu există nicio îndoială că Sony ZV-E1 va produce videoclipuri frumoase, cu capacități de filmare 4K la 24 fps sau până la 120 fps, înregistrare pe 10 biți 4:2:2, cu o viteză maximă de date de 600 Mbps și un aspect cinematografic ușor folosind. Dar la un preț de 2.200 USD sau 2.500 USD cu un obiectiv cu zoom de 28-60 mm F4.5-5.6, se află într-o categorie de preț mai apropiată de puternicul FX3 de la Sony, focalizat pe video, de 3.900 USD, sau Pocket Cinema Cameras de la Blackmagic, care oferă video 6K la un preț similar.